5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Gümüşhane'de eğitim şurası

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Eğitim Şura Toplantısı'nda bir konuşma yapan Vali Enver Salihoğlu "Binanın duvarlarını çürük yaparsanız, o bina kısa bir süre içerisinde çöker. Eğitim sürdürülebilir olması gereken bir kamu hizmetidir." dedi. 

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Eğitim Araçları Merkezi Toplantı Salonu'nda, eğitim şura toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Vali Yardımcısı Sonel Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilk ve orta öğretim okul müdürleri ile il ve ilçe halk eğitim merkezi müdürleri katıldılar. 

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, eğitimin sürdürülebilir bir kamu hizmeti olduğunu dile getirdi. Vali Salihoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Bu görevi belirli bir bedel karşılığı yapanlar olduğu gibi bunu herhangi bir ücret almadan yapmak zorunda olan aileler, toplum, çevre hepimiz bir bütünüz. Eğitim-öğretim hizmeti topyekun yürütülmesi gereken bir hizmettir, bir görevdir, bir sorumluluktur. Okul müdürlerimizin bu anlayışı benimsediğini, bunun aksini de düşünmek istemiyorum, görmek de istemiyorum. Gezdiğim okullarda bazı eksiklikler gördüm. Özellikle okullarımızın çevreleri iyi değil. Hatta bazıları çöplük gibi. Yine okullarımızın bazılarında mutfaklar, lavabolar, tuvaletler kötü durumda. Okul müdürleri duyarlı olmaları gerekiyor. Çocuklarımıza okullarını sevdirecek güzellikte ve temizlikte olmalı. Öğrenciye okulu sevdiremezseniz o öğrenciden başarı bekleyemezsiniz. Taşımalıya bağlı çocuklarımızın güvenli şekilde evlerinden okula, okuldan evlerine gitmelerinin sağlanmasında denetim çok önem arz etmektedir. Bu konuda hazırlanan genelge kısa bir zamanda gönderilecek. Aynı kapsamdaki çocuklarımızın beslenmeleri ile ilgili konuda da duyarlı olmamız, verilen gıdalara çok dikkat etmemiz gerekiyor." 

OKS ve ÖSS konusuna da değinen Vali Salihoğlu, başarıyı yeterli görmediğini ifade ederek "Bu sınavların eleştirilecek birçok yanı var. Ama bu sınavlar çocuklarımız için önemli. Bu sınavlar çocuğun olduğu gibi aile hayatını çok etkiliyor. Beğenmesek de etkiliyor, beğensek de etkiliyor. Bu nedenle önemine binaen duyarlı bir şekilde hareket edelim, titizlikle duralım. Sınav sistemi tartışılabilir ama, Türkiye'de geçerli bir yoldur. Eğitim kurumları olarak da sizler en üst düzeyde önem vermek, planlı, programlı ve sonuç alacak çalışmalar yapmak zorundasınız. Velilerle okul diyalogunun mutlaka sağlanması gerekiyor. Öğretmen, öğrenci, veli ve yönetim diyalogunun sağlanmadığı sürece başarıya ulaşılacağını sanmıyorum. Hassas olalım, birlikte bu ülkenin gelecek nesillerini iyi eğitelim, iyi yetiştirelim." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 13:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?