6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Tüm notlar internette

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci bilgilerinin elektronik ortamda tutulması ve öğrenci notları, devamsızlık, nakil, başarı belgeleri ve merkezi sitemle yapılacak tüm sınav işlemlerinin gerçekleştirileceği e-okul projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim-Öğretim İşlerinden Sorumlu Şube Müdürü Mesut Olgun yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız tarafından altyapısı oluşturulan e-okul sistemi sayesinde ilköğretim okullarımızda eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize ait tüm işlemlerin okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından elektronik ortamda gerçekleştirildiğini ve karnede yer almayan puanların tüm detaylarının internet ortamında bulunduğunu söyledi.

Olgun; “Öğrenci velilerimizin http://www.meb.gov.tr ve http://e-okul.meb.gov.tr/Ilkogretim/Veli/iov00001.aspx adreslerinden herhangi birisine girdiklerinde karşılarına gelecek olan güvenlik kodu ile birlikte örencilerine ait T.C. Kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girerek 2007-2008 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemine ait tüm derslerin puanlarına ulaşabilirler.”dedi.

Şube Müdürü Olgun, “Dönemin sona ermesi ile birlikte Talim Terbiye Kurulu’nun öğrenci başarılarının ödüllendirilmesi ile ilgili yapmış olduğu yeni düzenlemeler neticesinde İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 107. maddesi gereği 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 55, diğer derslerin her birinden 45 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70-84 .99 olanlar "Teşekkür," 85 puan ve yukarı olanlar "Takdirname," ile ödüllendirilmektedir. Yapılan yeni düzenleme nedeniyle öğrencilerin geçmiş yıllara oranla teşekkür ve takdir belgelerinde azalma olabileceği bu konuda velilerimizin öğrencilerimize karşı daha pozitif yaklaşmaları gerekir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 11:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?