7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Dişlerini fırçala kampanyası

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Günde üç defa, dişlerini fırçala” kampanyası başlatıldı.
Geçen eğitim-öğretim yılında düzenlenen çalışmalarla öğrencilerinin diş sağlığı taramasından geçirildiğini söyleyen Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin bu yıl ise milli eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa “Günde üç defa, dişlerini fırçala” kampanyası başlattıklarını belirtti.
Ergin daha sonra şunları söyledi :“Kampanya Ana Çocuk Sağlığı Diş Hekimi Semra Bulut Saraç tarafından yürütülmektedir. Karne tatiline kadar merkez ilçedeki kampanyamızı tamamlamış olacağız. Karne tatilinden sonra aynı kampanya Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün ilçelerimizde de sürdürülecektir.”
Diş Hekimi Semra Bulut Saraç ise, okullarda diş fırçalamanın önemini öğrencilere anlattığını belirterek “Bir gün önceden gideceğimiz okul müdürlüğü ile irtibata geçerek öğrencilerin diş fırçalarını yanında getirmelerini istiyoruz. Bilgisayar sunumu ile öğrencilere diş fırçalama tekniğini öğretmeye ve günde üç defa dişlerini fırçalamalarını öneriyoruz. Daha sonra, yanında getirdikleri diş fırçası ile örnek diş fırçalamayı pratik olarak gösteriyoruz. Diş fırçalarını yanında getiren öğrencilerin dişlerini normalde fırçaladıkları, yanında diş fırçası getirmeyen çocukların ise diş sağlığına ya pek önem vermediklerini ya da alamadıklarının tespitini yapıyoruz. İmkanlar ölçüsünde bu öğrencilerimize Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak diş fırçası ve diş macunu temin ediyoruz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 11:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?