6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Kar tatili 1 gün daha uzatıldı

Gümüşhane'de sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İldeki bazı merkezlerde ilk ve orta dereceli okullar 1 ve 2 gün olarak değişen sürelerle tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan birçok köyün yolu ulaşıma kapanırken kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetreye ulaştı.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ve bağlı köy ve beldelerde ilk ve orta dereceli okullar Perşembe günü, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise Perşembe ve Cuma günleri tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personel iki gün izinli sayıldı.

Meteoroloji yetkililerinden yağışların gün boyu devam edeceği öğrenilirken Gümüşhane-Trabzon karayolunda Zigana Dağı geçidi, Gümüşhane-Erzincan karayolunda Pöske Dağı geçidi, Gümüşhane-Bayburt karayolunda ise Vauk Dağı geçidinde yağışların etkili olduğu bildirildi.  Şehirlerarası yollarda seyahat edecek olan sürücüleri uyaran Karayolları yetkilileri, araçlarda zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 18:20:57
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 18:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?