3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Aydın Doğan Vakfı'ndan 282 bilgisayar

Aydın Doğan Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası kapsamında Gümüşhane genelindeki okullara 282 adet bilgisayar bağışlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerdeki okullara dağıtılan bilgisayarların kurulumu ve internet bağlantıları da yine vakıf tarafından sağlandı.

"Bilgi Teknolojisi Sınıfı" oluşturulan Gümüşhane Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Vakıf İdari Eğitim Koordinatörü Gündüz Alpman ve Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, bilgisayarla tanışan öğrencilerin sevincini paylaştı.

Vali Veysel Dalmaz, son yıllarda bilim ve teknolojide meydana gelen hızlı değişim ve gelişmelerin iletişim ve bilgi teknolojilerini de önemli ölçüde etkilediğini, hızla yayılan yeniliklerin yaşamın tüm boyutlarında hissedildiğini söyledi.

Vali Dalmaz, "Bu değişim ve gelişme bilginin üretilmesini, yayılmasını, paylaşılmasını hızlandırmış, bilgi eğitimde olduğu kadar toplum yaşamında, kamu hizmetlerinde ve ekonomide en temel unsur haline gelmiştir. Bilgi üretimine katkı sağlamak, değişim ve gelişmeleri en kısa sürede elde etmek ve bunu kullanmak çağdaş toplumların hedefidir. Bu yüzyılda bilgi kaynaklarına sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi yöneten ve bilgiden yararlanan toplumların daha mutlu ve güçlü olacakları, bunu başaramayanların ise tarihin karanlıklarında kaybolacakları unutulmamalıdır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak hedefi doğrultusunda değişim ve gelişmeleri bir fırsat olarak değerlendirerek ilimizi ve ülkemizi çağdaş bilgi toplumları arasına katmak görevimizdir. Okullarımızda bulunan bu tür araçların etkin ve verimli kullanmaları ayrıca bu araçlardan daha geniş kitlelerin yararlandırılması, hem öğrenci ve okul başarısına katkıları hem de fayda maliyet dengesinin tesisi bakımından son derece önem arz etmektedir. Bu gerçeklerden hareketle bilgi teknolojisi araçlarının en etkin ve yoğun kullanılmasında okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir" dedi.

Öte yandan, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile Vakfın İdari Eğitim Koordinatörü Gündüz Alpman, Gümüşhane'nin Kelkit, Köse ve Kürtün ilçelerinde Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılacak 3 adet kız öğrenci yurdunun protokolünü de Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ile birlikte imzaladı.

Okullarda oluşturulan Bilgi Teknolojisi sınıflarında bilgisayarlı eğitime ve internet erişimine kavuşan öğretmen ve öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:14:39
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 14:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?