5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitime destek

Gümüşhane İktisadi ve Kalkındırma Derneği (GİKDER) tarafından eğitime destek kampanyası kapsamında öğrencilere okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıldı. 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende GİKDER Başkanı Selim Nas bir konuşma yaptı. Nas, dernek olarak amaçlarının maddi imkandan yoksun öğrencilere eğitime destek kampanyası çerçevesinde karınca kararınca yardımda bulunmak olduğunu söyledi.
Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz da yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşunun ilin eğitime gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek “Küçük yardımların ardından her zaman büyük yardımlar gelmektedir. Eğitimin önemini hep birlikte kavrıyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklarımızın, eğitime başladıkları ilk günlerde kendilerine verilen bir kalemin onları ne kadar teşvik edici, ne kadar yönlendirici, motive edici bir unsur olduğunu çok iyi biliyorum. Onlara vereceğimiz okul çantaları ve kırtasiyeler hem onların ihtiyaçlarını karşılayacak, hem de yeni bir öğretim yılında onlara bir aşk ve şevk verecektir. Gümüşhane’de bizlerin yapması gereken bir boşluğu onlar doldurmaya başladılar. Ben onları artık bir ortağımız olarak görüyorum. Benim ayrı bir isteğim, imkanı olmayan öğrencilerimizin okutulması konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın burs fonu oluşturmalarıdır” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Veysel Dalmaz, GİKDER Başkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yaklaşık 60 öğrenciye içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan okul çantaları dağıtıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 11:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?