5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Gümüşhane'de sürdürülebilir kent kimliğinin oluşması ve yaşaması, tarihsel kimliğin korunması, geçmişle gelecek arasında köprü kurulması amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. Gümüşhane'nin turizmdeki önemli potansiyeli Süleymaniye Mahallesi'nin koruma amaçlı imar planı ve kentsel dönüşüm projelendirme çalışmaları başladı. 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir süre önce ihale edilen Süleymaniye Mahallesi koruma amaçlı imar planı, ihaleyi alan firma tarafından ağustos ayında bitirilecek. Firma yetkilileriyle Süleymaniye Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Üç toplumun birlikte yaşama özverisini gösterdiği Süleymaniye Mahallesi'nin tarihsel dokusunun korunarak yapılacak proje sonunda restorasyonu yapılacak. Binlerce yıllık tarihiyle mitolojik olarak kabul edilen Gümüşhane kültür birikimi, toplumunun eğitim düzeyinin yüksekliği ve sürdürülebilir kalkınma ve gelişme potansiyeli ile kültürel varlıklarımızı gelecek kuşaklara aktarmak için gerekli çalışmalar yapılacak. Kentin tarihsel ve kültürel dokusunun korunarak geleceğe taşınması yönünde başlatılan çalışmalarımız devam ediyor.

Kendi kültürünü koruyamayan ve yaşatamayan toplumlar, sürekli gelişim içerisinde olan uygarlıkları yakalayamazlar. Bu amaçla Süleymaniye Mahallesi koruma amaçlı planını bir an önce bitirerek restorasyon için çalışmalara başlanacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 16:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?