5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

KTÜ'de yeni öğretim yılına başlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) bağlı Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu ve Mühendislik Fakültesi düzenlenen törenle yeni öğretim yılına başladı.
Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı, Hikmet Şen, Emniyet Müdürü Ali Tom, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kürsüye gelen Gümüşhane MYO Müdür Prof. Dr. Basri Ertaş, eğitim kuruluşlarının açılışlarını kutsal günler olarak kabul ettiğini belirterek , okulların, toplumun karanlıktan kurtulmaya, aydınlığa, mutlu yaşamaya, daha iyi yarınlara, küreselleşmeye, muasır medeniyetler üzerine yükselmek için atılmış bir adım olduğunu söyledi.
KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş ise yaptığı konuşmada yaz tatili süresince fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Makine ve elektrik mühendisliği bölümlerinin fiziki alt yapı nedenleriyle açılamadığını söyleyen Prof. Dr. Bektaş ' Fakülte olarak misyonumuz, ülkemize Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş nitelikli, çözüm üreten ve uygulayıcı gençler yetiştirmek ve uluslar arası araştırma yapmak, bilimsel ç.alışmalarda bulunmaktır. Vizyonumuz ise, mevcut fakültemizin akademik kadrosunu, fiziki ve sosyal alt daha da geliştirmek, kurulacak olan Gümüşhane Üniversitesi'nin alt yapısını sağlıklı bir şekilde hazırlamaktır' dedi.
Dekan Prof. Dr. Osman Bektaş'ın konuşması sırasında bir grup öğrenci ellerinde 'Sayın valimiz kütüphanemiz nerede?','Kapalı spor kompleksimiz nerede?', "Giriş-çıkış ücretsiz, Allah'ını seven gelsin", 'Mini golf sahası istemiyoruz, futbol, voleybol, basketbol sahası istiyoruz' pankartları ile geldiler.
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da yaptığı konuşmada yerel yöneticiler olarak fakültenin sorunlarına duyarsız kalmadıklarını söyledi. Gümüşhane'ye gelecek vadeden iyi bir üniversiteyi hayal ettiklerini belirterek 'Ancak yaptığımız gayretler yeterli değil. Şimdiye kadar karınca hızıyla bir şeyler yapmaya çalışıldı ve bu hale gelinildi. Yer altı kaynakları , doğal zenginlikleri bu kadar zengin olan ilimizde üniversitenin sadece fakülte düzeyinde olması bizleri ziyadesiyle üzüyor. Ve yetersiz olduğumuzu düşünüyoruz. Çok eksiğimiz var. Yapacağımız çok şeyler var. Bir tarafından da başlayamadığımız için de mesafe kaydedemiyoruz. Fakültemize kütüphane sözü verdik. 15-20 gün içerisinde tamamlanacaktır' dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Tekke Beldesi Belediye Başkanlığı ve Fakülte Dekanlığı tarafından Mühendislik Fakültesi önüne yaptırılan Atatürk Büstü Vali Veysel Dalmaz ve diğer yetkililer tarafından kurdelesi kesilerek açıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 17:43:14
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 15:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?