5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Milli Eğitim'den şiddet toplantısı

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, okul içi ve okul dışı şiddet olaylarının önlenmesi için gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, Gümüşhane'de tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Son günlerde okullarda artan şiddet olayları karşısında Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, il merkezinde bulunan okulların müdürlerinin katıldığı "Okullardaki Şiddet Olayları Karşısında Alınması Gereken Önlemler" konulu bir toplantı düzenlendi. Ticaret Meslek Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, ülkenin genelinde artan okul içi ve okul dışı şiddet olaylarına karşı Gümüşhane olarak bir dizi önlem alınması gerektiğini belirtti. Özdemir, "Eğitim ve öğretimin ahengini bozan, öğrencilerimizi şiddete yönelten, onları kötü alışkanlıklara sevk eden her türlü engeli yok etmeliyiz. Çünkü, Anayasamızın 58. maddesinin 2. fıkrasında "Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerinden, suçluluk, kumar gibi alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır" ifadesi biz eğitimcilere yüklenmiş önemli görevdir. Gümüşhane ili, bu olumsuzluklardan çok az etkilenmiş olması bizleri bu konuda rehavete sürüklememeli aksine tedbirler almalıyız. Bu konuda okul müdürleri olarak öğretmenlerimizle işbirliği yaparak öğrencilerin ders içi ve ders dışı faaliyetlerine daha titiz yaklaşmalıyız. Okullarda boş geçen derslerde öğrenciyi kontrol altıda tutmalıyız, veli eğitimine özel önem göstermeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, ayrıca okullarda yaygınlaşan sigara kullanımına da değinerek, bu konuda öğrencileri cezalandırmadan öte arkadaş gibi yaklaşılması, rehberlik edilerek bu alışkanlıktan vazgeçmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti. Müdür Özdemir, internet kafelere giden öğrenciler konusuna da değinerek, öğrencileri okullarda oluşturulan bilgisayar sınıflarına yönlendirilmesi gerektiğini, internetin amaç doğrultusunda kullanma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda şiddet ve kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda yapılması gerekenler tartışıldı. Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir'in başkanlık ettiği toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş, İbrahim Taş, Şube Müdürleri İbrahim Bayrak, Ahmet Tuncay ile okul müdürleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 11:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?