3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okul çantası yerine patates çuvalı taşıyorlar

Gümüşhane'nin kırsal kesimlerinde 8 yıllık kesintisiz eğitimi bitiren kız çocuklarının bir kısmı liseye gidemiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilerin liseye devam etmelerini sağlamak için çalışma başlatılacağı bildirildi.

Gümüşhane ve çevresindeki ortaokulu bitiren çocuklar, 8 yıllık eğitimi bitirdikten sonra genç yaşlarında köylerinde bulunan bağ ve bahçelerinde çalışmaya tercih etmek zorunda bırakılıyor. Henüz çocuk yaştaki kızlar okul çantası yerine, bağ ve bahçelerinde topladıkları meyveleri, bostanlardan çıkardıkları patatesleri çuvallara doldurarak evlerine taşıyorlar.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, 8 yıllık kesintisiz eğitimden sonra lise ve dengi okullara kırsal kesimde gitmeyen kız öğrenci sayısının 100 civarında olduğunu belirtti. Özdemir, "Okul müdürlüklerimize vermiş olduğumuz talimatla okullarından mezun olan öğrencilerin durumlarını gösterir bir rapor hazırlamalarını istemiştik. Bu raporda mezun olan öğrencinin bir üst öğrenim okuluna devam ediyorsa okulunun adı, okula gitmiyorsa gitmeme gerekçesi ile bildirilmesini istemiştik. Okul müdürlüklerinin hazırladıkları raporlar müdürlüğümüze intikal etmiş bulunmaktadır. Şu anda 8 yıllık ilköğretim okulunu bitirip de bir üst okula devam etmeyen kız öğrenci sayısı 100 civarındadır. Bunun da nedenini belirlemek için önümüzdeki hafta içerisinde ilçe Milli Eğitim müdürlükleri ile yapacağımız toplantıda bu kız çocuklarımızın anne-babalarını ile birebir görüşme sağlanarak devlet tarafından her türlü ihtiyaçlarının giderilerek bir üst okula devamları sağlajacaktır" dedi.

Özdemir, okumak isteyen kız öğrencilerin kalacakları pansiyon ve yurt bulunduğunu bu nedenle herhangi bir sıkıntı çekmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:40:47
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 11:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?