5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Okul sorununa geçici çözüm

Gümüşhane'de eğitim ve öğretim dönemi başlamasına rağmen onarım ve güçlendirme çalışmaları devam eden okullardaki öğrencilerin başka okullara yerleştirildiği bildirildi. 

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Yatılı İlköğretim Okulu’nda, ağustos ayında başlatılan deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle okula gidemeyen 285 öğrenci Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda taşımalı olarak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından eski okul binasının yerine yapılan yeni binanın yetişmemesi nedeniyle Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri de Karaer Mahallesi’ndeki Gazi Paşa İlköğretim Okulu’nda öğrenim görecek. 

ÖĞRENCİLERİ AÇIKTA BIRAKAMAYIZ 

Gümüşhane’de okullar bazında herhangi bir sıkıntı bulunmamasına rağmen, yaşanan sıkıntının kendi iradeleri dışında geliştiğini ifade eden Vali Veysel Dalmaz “ Torul YİBO ile Şiran Yeşilbük YİBO’da deprem güçlendirilmesi adı altında inşaat sezonunun bitimine yakın çalışma başlatıldı. Bu başlatılmadan benim haberim yoktu. Keşke benim haberim olsa idi, baştan yıkılmadan önlerdik. Okulları gittim gördüm. Okulların kapıları, pencereleri, kolonları indirilmiş. Deprem güçlendirme çalışmaları başlatılmış. ‘Ne zaman yetişecek’ diye sorduğumda aldığım cevap ‘105 gün’ oldu. Okulların açılmasına yetiştirmeye gayret edeceğiz dediler. Ama yetiştirilmesi mümkün olmadı. Bu da biz de sıkıntı yarattı. İhalenin baş sebebi merkezden yapılmış olması. Benim haberim olsaydı başlatmazdı. Arkasından gelecek sıkıntılar belli idi. Bu okullar yatılı okullar. Öğretmenleri lojmanlarda kalıyor. Şu anda öğretmeni de öğrencisi de açıkta kaldı. Valilik olarak çocuklarımızı açıkta bırakamayız. Evlerine gönderecek durumumuz da yok. Mevcut imkanlarımızı sıkıştırmaya, kapasiteyi artırmaya gayret ettik. Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki pansiyon kapasiteyi artırarak Torul YİBO’yu buraya naklettik. Kapasite kadar öğrenciyi yatılı olarak okutacağız, kapasitenin üzerindeki öğrencilerimizi de taşımalı sistemle okula devamlarını sağlayacağız” dedi.
FEVZİ PAŞA MERKEZE ALINACAK 

Vali Veysel Dalmaz, Bağlarbaşı Mahallesi’ne TOKİ tarafından yapılan 32 derslikli ilköğretim okulunun yetişmemesi nedeniyle yıkılan eski okul binasında öğrenim gören öğrencilerin geçen öğretim yılında aynı mahalledeki YİBO’ya nakledildiklerini söyledi. Vali Dalmaz”Ancak Torul YİBO’nun bu okula nakledilmesi nedeniyle Fevzi: Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 240 öğrencinin Bağlarbaşı’ndaki YİBO’dan alarak merkeze nakledeceğiz. TOKİ tarafından Karaer Mahallesi’ne yapılan Gazi Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri yeni binalarına taşınmaları nedeniyle eski binamız şu anda boş bulunuyor. Fevzi Paşa İlköğretim Okulunu bu binaya naklederek sıkıntımızı geçici de olsa çözüme kavuşturmuş olacağız.”diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 13:37:37
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 13:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?