5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Okullarda derslik sıkıntısı

Gümüşhane’de hatalı planlama sonucu derslik sıkıntısının çekildiği, bazı sınıflarda 40 öğrenci okuduğu bildirildi. 

Öğrenci yoğunluğu nedeniyle Gümüşhane Merkez Aysun Rafet Ataç İlköğretim Okulu'nda sınıflardaki öğrenci sayısı 40'a çıkarken, yazı tahtası ile öğrenci sırası arasında olan uzaklık ise 50 santimetreye kadar indi. 

Yaşanan sıkıntılara tepki gösteren Aysun Rafet Ataç İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği Başkanı Yüksel Cepe, okulda yaşanan sıkıntının yeni olmadığını belirterek “10 bin nüfuslu bir mahallede mevcut okul binasının yeterli olmadığı geçen yıl görüldü. Buna rağmen bu yıl herhangi bir düzenleme yapılmadı. Okul mevcut durumu ile yeterli olmuyor.” dedi. 

Geçici çözümler ile başarılı olunamayacağını kaydeden Yüksel Cepe” Öğrenci sayımızın fazla olması nedeniyle çocuklarımız doğru dürüst eğitim göremiyorlar.12 metrekare büyüklüğündeki sınıflara 24-27 öğrenci yerleştirilmiş. Bazı sınıfların mevcudu 40 öğrenciyi bulmuş. Çoğu öğrenciler dersin daha onuncu dakikasında havasızlıktan rahatsızlanıyorlar. Yazı tahtası ile ön sıralarda oturan öğrenciler arasındaki aralık elli santimetreye kadar düştü. Bu da öğrencilerin tebeşir tozundan etkilenmesine neden oluyor. Tüm bu sorunlar bilinirken yetkililerin geçici çözüm üretmeleri anlamak ise mümkün değil” diyerek tepki gösterdi. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI TAŞ:" YOĞUNLUK NORMALE DÖNECEK" 

Aysun Rafet Ataç İlköğretim Okulu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, okulda iki yıldır ikili öğretim yapıldığını belirterek “ Bu yıl bu okulumuzdaki ikili öğretimden normal öğretime geçişi sağladık. Ancak, öğretim yılının başı olması nedeniyle bazı sınıflarımızda yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluk geçici bir yoğunluktur. En kısa zamanda sınıflardaki öğrenci sayısı normale dönecektir. Gerekirse bu okulumuzdan merkezde bulunan diğer okullara öğrenci nakili yaparak sınıf mevcutlarını standarda kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 09:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?