3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Vali'den fakülteye destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Osman Bektaş, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Mühendislik Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Fikri Bulut ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Basri Ertaş ile birlikte Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, ziyaretin Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na yeni yapılan atama nedeniyle tanışma amaçlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. İbrahim Özen, "KTÜ Rektörlüğü olarak Gümüşhane'de fakültelerimizin ve yüksek okulumuzun etkinliğini artırmak istiyoruz. Üniversite-vatandaş ve üniversite-kamu kuruluşları arasındaki koordinasyonun daha da pekiştirilmesi konularında sayın valimizle görüş alışverişi bulunduk. Yeni kurulacak üniversitelerle birlikte, özellikle Giresun ve Rize illerimizde kurulacak üniversitelerimiz sonrası bazı fakültelerimiz üniversitemiz bünyesinden ayrılmış olacaktır. Bu da Gümüşhane'deki fakültelerimizde daha da genişlemelere neden olacaktır. Bu sebeple Gümüşhane'de eğitim fakültesinin kurulması konusunda Sayın Valimiz ile birlikte girişimlerde bulunma kararı aldık" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise, KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Dr. Osman Bektaş'a yeni görevinde başarılar dilerken, eski dekan Prof. Dr. Fikri Bulut'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Vali Dalmaz, "İl valisi olarak sayın rektörümüzün ilimize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Yeni kurulan üniversitelerle birlikte ilimizde var olan ve yenileri açılacak olan fakülteler yöremize yeni bir ivme kazandıracaktır. Üç yıldır beklemekte olduğumuz eğitim fakültesinin açılması için KTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Özen ile birlikte hareket ederek, bu fakültemizi ilimize kazandırma çabası içerisinde olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?