5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Yeni okul müjdesi

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ne, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Osmanlı mimarisine uygun 36 derslikli modern bir ilköğretim okulu yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, TOKİ tarafından yaptırılacak okul nedeniyle Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 180 öğrencinin ikinci dönem Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyacaklarını belirtti. Özdemir, "Fevzipaşa İlköğretim Okulumuz, Bağlarbaşı Mahallesi'ne beş sınıflı olarak yapılmış, ancak ihtiyaç üzerine 8 sınıfa çıkarılmıştı. Ancak okul binasının tavanında meydana gelen çatlaklar nedeniyle burada okuyan öğrencilerimizi YİBO'ya naklederek bu binamızın yıkımına başladık" dedi.

Milli Öğretim Müdürü Özdemir, yıkılan okulun yerine TOKİ tarafından Osmanlı mimarisine uygun 36 derslikli modern bir ilköğretim okulu yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Bağlarbaşı Mahallemize TOKİ tarafından yapılan ve teslim edilen ve ikinci etap olarak yine aynı mahalleye inşa edilmekte olan toplu konutların bu mahallemizde öğrenci sayısını artıracağı göz önüne alınarak mevcut okul binasının bulunduğu beş dönümlük arsa üzerine yeni bir okul yapılacaktır. Bağlarbaşı Mahallemizde bulunan TEDAŞ lojmanları, inşa edilmiş ve yapılacak olan kooperatif binaları ile Mühendislik Fakültesi'nin bulunduğu bu mahallemizde bin öğrenci kapasiteli bir okula ihtiyacımız vardı. Yeni okulumuz, 2006-2007 öğretim yılına yetiştirilecek" diye konuştu.

Müdür Özdemir, okulun bitmesi ile birlikte aynı mahallede bulunan YİBO'da öğrenim gören öğrencilerin Tekke Beldesi'ndeki pansiyonlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile TOKİ tarafından yaptırılacak yeni okula nakledileceğini ve YİBO'nun KTÜ Gümüşhane Mühendislik Fakültesi'ne devredileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 14:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?