5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

YİBO'da sınıf sıkıntısı

Gümüşhane'de iki okulun aynı binada eğitim vermesi nedeniyle yaşanan derslik sıkıntısından dolayı depo sınıfa dönüştürülürken, öğretmen lojmanının da ana sınıfı yapılması için çalışma başlatıldı. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'nde geçen yıl yıkılan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu yerine yaptırılan binanın tamamlanamaması bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Okulda öğrenim gören 210 öğrenci, aynı mahallede bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) nakledildi. 200 öğrencili YİBO'da sınıf sıkıntısı çekilmesi nedeniyle okul deposu sınıf haline getirilerek Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'ndan gelen 24 öğrenci buraya yerleştirildi. Durumu öğrenen 8 veli ise, çocuklarını okuldan alarak bir başka okula naklettirdi. 

Yer sıkıntısından dolayı Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tayfur Ağaç ve YİBO Müdürü Rıfat Okur aynı odayı kullanırken, YİBO'ya ait öğretmen lojmanının birinci katının da ana sınıfına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Yapım çalışmaları süren Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nun ise temel çalışmalarının tamamlandığı, okulun bu yıl yetişmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Yetkililer, konuyla ilgili olarak bilgi vermekten kaçındı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 14:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?