18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Amigo muhtarlar geliyor

TFF 2. Lig Yükselme Grubu maçları öncesi 12. adam olarak taraftar desteğinin önemini dile getiren Kardemir D.Ç Karabükspor Kulüp Başkanı Ferudun Tankut ve Karabük Valisi Can Direkçi, mahalle muhtarlarından destek isteyerek ev ev, dükkan dükan gezerek maçlara taraftar getirmelerini talep etti.

Kardemir D.Ç Karabükspor Metin Türker spor kompleksinde Karabük Valisi Can Direkçi ve Kulüp Başkanı Ferudun Tankur başkanlığında merkez mahalle muhtarları ile toplantı yaparak yükselme grubu maçlarına taraftar çekmeleri istendi.

Yükselme grubu karşılaşmaları öncesi Vali Can Direkçi Başkanlığında, Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Karabükspor Yönetim Kurulu Üyeleri ve 22 Mahalle Muhtarının katıldığı toplantıdan, Kardemir Karabükspor' a tam destek çıkarken, Kulüp Başkanı Tankut, maçlara ayyaş ve sarhoş taraftar istemediklerini belirtti.

12. adam olarak taraftarların desteğinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Tankut, özellik mahalle muhtarlarına büyük bir iş düştüğünü kaydederek şunları söyledi: "Karabükspor'umuz klasman grubu karşılaşmalarında çok başarılı maçlar çıkardı. Karşılaşmaların bitimine üç hafta kala play-offa çıktık. Karabükspor en çok gol atan takım ünvanına da sahip oldu. Play-off'ta da başarılı olacağımıza inanıyorum. Başarılı olmak için Antalya'da başarılı bir kamp geçirdik. İnşallah play-off'ta da başarılı olarak A Kategorisine çıkmayı hedefliyoruz. Karabükspor'umuzu hak ettiği A Kategorisine ve süper lige çıkarmanın gayreti içersindeyiz. Tabi bizim gayretimiz, sayın Valimiz, diğer kurum ve kuruluşların gayreti yeterli olmuyor. Çünkü en büyük güç futbol açısından taraftardır. Taraftar grubunu da oluşturabilmek te sevgili muhtarlarımıza düşüyor. Hakikaten geçmiş yıllarda çok görkemli maçları Necmettin Şeyhoğlu stadyumunda yaşadık. Çok güzel maçlar oldu, çok kalabalık taraftarımız o maçlara geliyordu. Ülkenin her tarafına çok sayıda taraftarımız geliyordu. Son zamanlarda bundan yoksun olmaya başladık. Sizlerden ciddi bir şekilde destek bekliyoruz. Ancak maçlarda ayyaş ve sarhoş taraftar istemiyoruz. Bu tür taraftarlar bize büyük zarar veriyor. Örneğin Bolu'da bir maça gittik ve o maçta taraftarların bize zararı 30 bin YTL. oldu. Bizler taraftarlara her türlü desteği veriyoruz. Ben sarhoş, ayyaş taraftar istemiyorum. Karabükspor'a zarar veren taraftarı bizler tanımayız. Karabükspor taraftarı örnek olmalı."

Toplantıya katılan Vali Can Direkçi ise yaptığı konuşmasında, Karabükspor' a tam destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, Onur sahasını sentetik saha yapma sözünü verdi. Vali Can Direkçi konuşmasında, "Biz Karabük ile ilgili düşüncelerimizi her zaman sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Değişik ortamlarda bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Değerli muhtar arkadaşlarımız bizim kulağımızsınız, gözümüzsünüz. Bu şehrin ileriye gitmesini, gelişmesini bizler ne kadar istiyorsak, bizden çok daha fazla sizler istiyorsunuz. Sizler aynı zamanda bu şehrin yaşayanlarının, bu şehrin sakinlerinin, hemşerilerimizin de temsilcilerisiniz. Onlar sizlere oy verdiler. Sizleri seçtiler ve sizlerden de bu şehrin kendi mahallelerinin gelişmesine, güzelleşmesine daha çok işler yapılmasına, daha kaliteli hayat sürülmesine katkı da bulunmanızı istediler. Bizler de sizlerle işbirliği, el birliği içersinde yerel yönetimlerimizle beraber, merkezi yönetiminde verdiği imkânları da değerlendirerek, yerel dinamikleri de harekete geçirerek çabalıyoruz ve çalışıyoruz. Tabi bir şehrin kimliği vardır. Bu kimliği oluşturan o şehre ait değerler vardır. Bunlar tarihi değerlerdir, kültürel değerlerdir, sosyal değerlerdir. Şehrin kimliğini koruyabilmesi de bu değerlerin iyi korunmasına bağlıdır. Birde ayrıca marka dediğimiz şehirler vardır. Marka şehirleri de, marka şehir haline getiren unsurlar vardır. Bunlar o şehrin sanayisidir, o şehrin ileri tarım teknolojisidir, o şehrin insanlarıdır, o şehrin sosyal değerleridir, o şehrin takımlarıdır. Bugün Trabzon dediğimizde, Trabzon'u marka yapan en önemli unsurlardan bir tanesi Trabzonspor'dur. O halde bizde Karabük'ün marka il olmasını arzu ediyoruz.

Diyoruz ki, Karabük bir marka il olmalı. Bu marka kenti oluşturan unsurlar içerisinde, elbette ki Demir Çelik önemli bir unsurdur. Ama bunun kadar da önemli bir unsur bence Karabükspor' dur. Karabük şehrini bir marka kent haline getirebilmek için Karabükspor' un mutlaka arzu edilen noktaya getirilmesi gerekir. Geçmişte gerçekten Anadolu'da bir çok insanın sempatisini kazanmış Karabükspor' un maçlarını dört gözle bekler hale getirmiş, bir başarıyı yakalamış bu şehir. Bugün de hedefimiz, hepimizin beklentisi ve özlemi Karabükspor' un geçmişte yaşamış olduğu bu başarıları tekrarlaması, bu başarıların tekrar gündeme gelmesi, Karabükspor' un Anadolu' nun parlayan bir şehir ile beraber parlayan bir takımının gündeme gelmesi. Bunu çok istiyoruz. Yani şampiyonluğu özledik, 1. Ligde oynamayı özledik, buraya bir Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un gelmesini özledik. Bunlar hep birbirinin, ardı ardına başarıları getiren diğer sektörlerde ki başarıyı da tetikleyecek olan başarılar. Bugün artık fırsat önümüzdedir" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarların da düşünceleri alındı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 12:07:07
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 15:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?