1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

18. Yapı ve Yaşam Fuarı açıldı

TÜYAP ve Mimarlar Odası İşbirliği ile ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 18. gerçekleştirilen “Uluslararası Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi” düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, mimarlık ile toplum arasındaki etkileşimi irdeleyen ve sektör temsilcilerini bir araya getiren bu tür organizasyonların yerel yöneticilere yeni ufuklar açmasını dileyerek, “Yaşam koşulları ve gelişiminin en iyi tanığı, şüphesiz içinde yaşadığımız kentlerdir. Birer canlı organizma gibi yüzyıllar boyu bu sürecin içinden süzülüp geçen kentler, havasında geçmişi, rüzgârında ise geleceği saklamaktadır. Mimarlarımız da, kentlerin hem geçmişine, hem de geleceğine damgasını vurmaktadır. Yüzlerce yıl önce yaşamış bazı medeniyetlerin eserlerindeki mimari çalışmalar ve kentsel tasarımlar bugün bile bizleri hayretler içinde bırakıyor” dedi.

'Bursa’da kaçak yapılaşmanın bugün dahi durdurulduğuna inanmıyorum'

Günümüzde kentlerin inşaası ve onarımı için ayrılan devasa kaynaklara rağmen geleceği çok da iyi görmediğini söyleyen Şahin, “Bursa’da kaçak yapılaşmanın bugün dahi durdurulduğuna inanmıyorum. Bilgi, üretken düşünce ve sosyal adalet eksikliği yüzünden genellikle düşük nitelikli yaşama ve çalışma çevreleri ortaya çıkmaktadır. Sonuçta, mimariden yoksun kalan kent hayatı, o kentte yaşayanlar için adeta bir çile haline gelmektedir” şeklinde konuştu.

Bursa’nın, tarihin her döneminde gerek fiziki konumu, gerek sosyal yaşam tarzı, gerekse siyasi karar mekanizmalarındaki ve daha da önemlisi ülke ekonomisindeki etkinliğinden dolayı sürekli ilgi odağı olduğunu ifade eden Şahin, “Bursa’yı tarihi değerleriyle birlikte de düşünmek gerekir. Bursa’yı farklı kılan, dokusunda yüzlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan yapıları, eğitimli, yapıcı, müteşebbis ve gayretli bir nüfusu barındırıyor olmasıdır. Kentimizin bu dinamikleri doğal olarak kent yerel yönetimine büyük görev ve sorumluluklar yüklemektedir.

Güzel Bursa’mız ne yazık ki son 40 yıldır hızlı sanayileşme ve paralelinde göç olgusu ile karşı karşıya kalmış, plansız ve sorunlu büyümüştür. Yani, “Yeşil Bursa” tanımlaması geçmişte kalan tatlı bir anı gibi olmuştur. Özetle, bundan sonrası için diğer kentlerimizde olduğu gibi Bursa’da da yerel yönetimlerin sorumluluğu oldukça büyüktür” diye konuştu.

Şahin, “Biz, Bursa’yı geçmişinde olduğu gibi her alanda yine cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunu da hep birlikte, el ele vererek başaracağız. Ulaşım, altyapı, çevre, kültürel miras ve turizm konularında yapımına başladığımız projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Şuna tüm kalbimle inanıyorum ki, projelerimizin devreye girmesiyle Bursa, hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacakları bir kent haline gelecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Fuara renkli açılış

Başkan Hikmet Şahin’in konuşmasının ardından Timder Genel Başkanı Kemal Yıldırım ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Melih Tura da kısa birer konuşma yaparak bu yıl 18. gerçekleştirilen “Uluslararası Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi”nin Bursalılara ve firma yetkililerine hayırlı olmasını dilediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Celal Sönmez, Timder Genel Başkanı Kemal Yıldırım ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Melih Tura fuarın açılış kurdelesini birlikte keserek, fuarda stand kuran firma yöneticilerine hayırlı olmasını diledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 20:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?