2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mehter takımı İtalya yolcusu

Bursa Mehter takımı İtalya'dan gelen davet üzerine 6 Şubat'ta Sicilya adasında başlayacak festivalde 5 gün konserler verecek.
Türkiye'den Bursa Mehteri'nin davet edildiği Agrigento şehrindeki bu yıl 62. si düzenlenecek uluslararası folklor festivaline, 20 değişik ülkeden folklor ve müzik grubu katılacak. Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser, dünyanın birçok ülkesinde konser veren Mehter Takımı'nın farklı kostümleri ve hareketli marşları ile büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Türkiye'den gelen bir ekibin Osmanlı Medeniyeti'nin izlerini yansıtan kostümleri çok büyük ilgi görüyor. Kıyafetler, müzik aletlerimiz, yürüyüşümüz birçok ülkede binlerce insanın katıldığı gösterilere dönüşüyor. Birçok ülkedeki festivallerde Bursa Mehteri'nin program dışında da çalması için tekrarlar isteniyor. Biz ecdadımızın estetik ve kültür anlayışını dünyaya göstererek Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sağlıyoruz.
Son olarak Rusya'daki festivalde on binlerce insan caddelerde Türk Mehter Takımını büyük bir zevkle dinleyerek alkışlamıştı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 11:39:51
Güncelleme :3 Şubat 2007 Cumartesi 14:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?