3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bursa'dan boğa manzaraları!

Bursa'da firar eden bir boğa ahıra girince yakalandı. Sahibi boğanın peşinden koşturduğu için kurban etmeye götürürken, bayram namazının ardından evinden firar eden bir boğaya ise peşinden 3 saat koşturduğu genç tarafından 700 YTL karşılığında pazarda müşteri bulunmaya çalışıldı.

Alınan bilgiye göre, Ali Yılmaz'a ait dana bağlı bulunduğu yerden çivi ve ipi kopartıp kaçtı. Kan kokusundan ürken hayvan, pazarda kesim yapan kişilerin arasında dolaştı. Kendisiyle benzer akibeti paylaşan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların arasında dolaşan boğa, sahiplerini bir saat peşinden koşturdu. Yardım etmek isteyen vatandaşlar iple etrafını sarsa da başarılı olamadılar. Bir süre yolda ve araçların arasında sahiplerini koşturan boğa, dişi büyükbaş hayvanların da bulunduğu ahıra kendiliğinden girdi. Burada yakalanıp güzelce bağlanan boğa kesilmeye götürüldü.

Öte yandan, Alemdar Mahallesi'nde 3 genç de 3 saat boyunca sahibini bulamadıkları bir boğayı koşturdular. Son olarak Soğanlı Hayvan Pazarı'nda bulunan boğaya gençler sahibi bulunamayınca müşteri aramaya çalıştılar. Boğanın sahibine kızan gençlerden Ahmet Akpınar, çok yorulduklarını belirterek, "Sahibi gelirse 300 YTL isteyeceğim. Sahibini bulamazsak, 700 YTL'ye satacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 14:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?