1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

450 bin öğrenci ders başı yaptı

Bursa'da çalan zil ile 450 bin öğrenci ve öğretmen ders başı yaptı.
 
Vali Canpolat, 'İlköğretim Haftası' faaliyetleri çerçevesinde ilk olarak sabah saatlerinde Emine Hasan Özatav İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini makamında kabul etti. Yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Canpolat, yapılan çalışmalara rağmen sıkıntıların devam ettiğini, el birliğiyle çalışarak, öğrencilerin rahat ve huzur şekilde eğitim almalarını sağlayacaklarını ifade etti. Öğrencileri temsilen ziyarette katılan 4. sınıf öğrencisi Sedef Özer ve 8. sınıf öğrencisi Olcay Karadayı ile Vali Canpolat yakından ilgilendi. Tatilde yaptıkları hakkında çocuklardan bilgi alan Canpolat, ziyaret sonrası öğrenci ve öğretmenlere hediye verdi.
Ziyarete katılan 4. sınıf öğrencisi Sedef Özer Vali Canpolat'a okulundaki ikili eğitimin kaldırılmasını isterken, Vali Canpolat ise, "Okuduğun bölgede yeterli okul yok. İş okul yaptırmakla da bitmiyor. Eğer hayırseverler olmasaydı, ikili değil daha fazla öğretim olurdu. Herşey zamanla çözülecek" cevabını verdi.
 
Daha sonra ErtuğrulKent'deki Emir-Koop İlköğretim Okulu'nun açılışına katılan Vali Canpolat, yeni eğitim-öğretim yılı hakkındaki yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de devlet ve millet iş birliğiyle birçok güzel işe imza atıldığını vurgulayan Canpolat, bunun en iyi örneğinin Bursa'da görüldüğünü söyledi. Yeni eğitim yılında 435 bin öğrencinin ders başı yapacağını hatırlatan Canpolat, "Bu rakam başta öğretmen ve bizlere olmak üzere çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu rakam milletimizin geleceği için çok büyük bir zenginliktir. Sıkıntılar tam anlamıyla giderilemese de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yıl 500'ü aşkın derslik hizmete açılmıştır. 4.5 milyon ders kitabı ücretsiz olarak çocuklara dağıtılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 milyon 151 bin YTL yardım Bursa'ya gönderildi. Bu yardımı en kısa sürede, merkez ve ilçelerde kaymaklarımız vasıtasıyla dağıtacağız" dedi.

Velilere de büyük sorumluluk düştüğünü belirten Canpolat, çocuklarının okul sonrası eğitim ve sosyal ilişkileri açısından takipçi olmaları gerektiğini kaydetti. Canpolat ayrıca, maddi imkansızlık ve duyarsızlık sebebiyle kız çocuklarını okula göndermeyen veliler hakkında yasal işlem başlatılacağını da sözlerine ekledi.
 
Okul yapımında öncülük eden Emir-Koop Genel Başkanı Kamil Dalgıç da konuşmasında Emir-Koop'un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölgeye yapılan konutlar ve nüfusun artması dolayısıyla bölgede okul ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Dalgıç, "Kooperatifimize bağlı 7 bin üyemizden 10 ayda 200 YTL para toplayarak, 1 milyon 400 bin YTL kaynak elde ettik. İl genel meclisi katkılarıyla birlikte okulumuz bir yıl içerisinde tamamlandı. 3 katlı binada, toplam 32 derslik, 3 ana sınıfı, 1 spor salonu, 3 adet laboratuar ve çeşitli eğitim salonları bulunmaktadır. 30'ar kişilik dersliklerde eğitim görecek öğrencilerimizin tüm vatana ve Bursa'ya hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da Bursa'da hayırseverlerin katkısıyla birçok okul ve dersliğin hizmete girdiğini açıklayarak, eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi. AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ise konuşmasında milli eğitime 16.5 katrilyon ayrıldığını söyleyerek, bunun Türkiye tarihinde ilk olduğuna dikkati çekti.
 
Keles Halk Oyunları Ekipleri'nin gösterileri törenlere renk katarken, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Asuman Saka'nın okuduğu Türkiyem adlı şiir büyük alkış aldı.
 
Törene çok sayıda protokol üyesi ve veli katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 17:40:37
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 17:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşe Çakmak IP: 88.240.152.xxx Tarih : 8.09.2008 20:11:37

bnde emine hasan özatav ilköğretim okulunun 4 /e ayşe çakmakım öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok ama çok seviyorum daha yeni okullar başladı en çok sevdiğim arkadaşlar fatma derya eda aleyna gökçen ve simgeyi seviyorum.