1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

5 günlük bakıma milyarlar kaldı

Bursa'da bir hasta bakıcının, mirasına karşılık bakmayı kabul ettiği yaşlı kadının sözleşmeyi imzaladıktan 5 gün sonra vefat etmesi üzerine milyarlarca liralık servetin sahibi olması Yargıtay tarafından da onandı.

Edinilen bilgiye göre, hiç evlenmeyen Mihriman Özcü (78), beraber yaşadığı kardeşi Erdoğan Özcü'nün ölümüyle evde tek başına kaldı. Özcü'nün akrabaları, 2 sene önce yaşlı kadına bir bakıcı tutarak son günlerinde rahat etmesini istedi.

Eve kızı ve damadıyla birlikte taşınan hasta bakıcı Şennur Çelikağ, mirasına karşılık yaşlı kadına ölünceye dek bakmayı kabul etti. Noterde imzalanan sözleşmeden 5 gün sonra yatalak ve şeker hastası olan Mihriman Özcü hayatını kaybetti. Bunun üzerine hastabakıcı Çelikağ'a, 4 yıl öncenin rakamlarına göre 100 milyarlık bir daire ve 88 milyar lira nakit para kaldı.

Ölen yaşlı kadının varisleri ise akrabalarının hasta bakıcı Çelikağ'ın ihmali neticesinde öldüğünü iddia ederek, sözleşmenin iptali için dava açtı. 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2 yıldır süren davanın sonunda mahkeme, ölen kadının akrabalarının açtığı davayı reddederek, mirasın hasta bakıcıya kalmasına karar verdi. Davacı avukatları ise kararı temyiz etti.
Bunun üzerine yerel mahkemenin kararını yeniden gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararı onadı. Böylelikle yaşlı kadının mirasının yeni sahibinin, hasta bakıcı olduğu kesinleşti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?