2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

70 kişi zehirlendi

Şiddetli lodos sebebiyle bir gecede 70 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Dün gece etkisini artıran ve saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan lodos, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şehrin doğu kısmında birçok mahalleye 2 saat boyunca elektrik verilemezken, rüzgardan uçan tabelalar yüzünden çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi. Fevzi Çakmak Caddesi'nde iş çıkışı evine gitmekte olan bir kişi de, hurda bir kapının üzerine düşmesi neticesinde hafif şekilde yaralandı.

Yıldırım İlçesi Akçağlayan Mahallesi'ndeki bir konfeksiyon atölyesinde çalıştıkları sırada işyerindeki kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen Gülşen Gündoğdu (16) ve Hatice Gündoğdu (37), ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gece boyunca zehirlenme sonucu 112 Acil Servis ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılan toplam 70 kişinin, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre lodosun hafta boyunca etkisini artırarak devam edeceği öğrenildi. Lodosun önümüzdeki hafta yağmurla birlikte etkisini kaybetmesi beklenirken, gündüz sıcaklıklarının 15 ile 17 derece arasında değişeceği, hafta boyunca gece en düşük sıcaklığın 5 derece olacağı bildirildi. Yetkililer, vatandaşları gece yatarken sobalarını yakmamaları konusunda uyardı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 11:00:34
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 11:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?