1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

AKOM açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Küçükbalıklı İtfaiyesi, AB sürecinde Türk itfaiyeciliğin tartışılacağı uluslararası sempozyum kapsamında 11 Mart Cumartesi günü açılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, başlattığı değişim projesiyle itfaiye teşkilatını yeniden yapılandırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da yaşanabilecek her türlü doğal afetin öncesi ve afetin başlangıcından bitimine kadar geçen sürede muhtemel zararın en az hasarla atlatılmasını sağlamak, bu tür durumlarda karşılaşılan koordinasyonsuzluğu gidermek amacıyla önceki yıl kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 11 Mart Cumartesi gününden itibaren çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılan Küçük Balıklı Mahallesi’ndeki yeni binasında hizmet verecek.

Bursa Valiliği İl Kriz Merkezi’nin yanında kurulan AKOM ile birlikte aynı binada hizmet verecek olan Küçük Balıklı İtfaiyesi’nin de açılışı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği sürecinde yeniden yapılandırdığı itfaiye teşkilatının da çalışmalarına start verecek.

AB Sürecinde İtfaiye ve AKOM Konferansı Cuma günü başlıyor

Açılış kapsamında, 10 Cuma günü de Kervansaray Termal Otel’de ‘AB sürecinde İtfaiye ve AKOM Konferansı’ düzenlenecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferansın ilk gününde ‘AB sürecinde itfaiye teşkilatlarının yeniden yapılandırılması ve Bursa İtfaiyesi’, ‘Uluslararası deneyimler ışığında gönüllü itfaiyecilik’ ve ‘İtfaiye ile medya ve halkla ilişkileri’ panelleri düzenlenecek.

İtfaiyeciliğin duayenleri Bursa’da bir araya geliyor

İlk günkü panellerde, Bursa AKOM Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Onursal Başkanı Sabri Yalın’ın yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Genel Başkanı Faruk Kurutuz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, CTIF Başkanı (İsviçre) Egger Walter ve Romanya’nın Acil Durumlar Denetim Kurulu Constantin Zamfir konuşmacı olarak katılacak.

Panelin diğer oturumunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa AKOM Başkanı Sabri Yalın ile gazeteci Ahmet Emin Yılmaz ‘itfaiye ile medya ve halk ilişkileri’ konusunda görüşlerini anlatacaklar.

Sempozyum iki gün sürecek

Sempozyumun ikinci gününde ‘Acil durum müdahalelerinde disiplinli yaklaşım ve koordinasyon’ konusu ele alınacak. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun başkanlığını yapacağı panelde, İstanbul AKOM Başkanı Mesut Pektaş, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü Hasan İpek, Bursa Vali Yardımcısı ve Afet Yönetim Merkezi Başkanı Hakan Yusuf Güler, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Ulusal Deprem Konseyi Başkan Yardımcısı Oktay Ergünay, Kocaeli 112 Acil Yardım Şube Müdürü Doç. Dr. Altan Özdem, CTIF Balkan Ülkeleri Grup Başkanı Kiri Voinov ve Balkan İtfaiye Spor Federasyonu (BSFS) Başkanı Christos Smetis ‘Acil durum müdahalelerinde disiplinli yaklaşım ve koordinasyon’ konularında bilgi verecekler.

Sempozyum sonrasında 11 Mart Cumartesi günü saat 14.30’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Küçükbalıklı İtfaiyesi‘nin açılışı yapılacak.

“AB Sürecinde İtfaiye ve AKOM Konferansı” sempozyumu çerçevesinde Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri Teşkilatı (CTIF), ve Balkan İtfaiye Spor Federasyonu’nun (BSFS) Balkan ülkeleri çalışma grubu ile Türkiye İtfaiyeciler Birliği’nin toplantıları da yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 18:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin tüysüz IP: 85.105.225.xxx Tarih : 8.03.2006 09:17:31
Bursa için çok güzel bir adım.Ülkemizde yavaş yavaşda olsa birşeyler değişiyor.