1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Alternatif güzergahlar devrede

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir içi ulaşımına nefes aldırmak için Bursa-Mudanya Yolu üzerinde Esentepe Kavşağı'na yapacağı bat-çık inşaatı öncesi gerçekleştirilecek aplikasyon çalışmaları sebebiyle, bölgede trafik akışı 2 Mart Perşembe gününden itibaren alternatif güzergahlardan sağlanacak.

Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), Esentepe Kavşağı inşaatı sırasında, bölgedeki trafik akışının sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi amacıyla hazırladığı trafik akışının uygulanmasına 2 Mart Perşembe günü başlanıyor. Buna göre, Bursa şehir merkezi yönünden gelerek Mudanya istikametine gidecek araçlar, Sanayi Caddesi-İhsaniye Caddesi-Osmangazi Caddesi-Huzur Caddesi-Çimen Sokak-Kavaklı Cadde-Sanayi Caddesi veya Fuat Kuşçuoğlu Caddesi-Dumlupınar Caddesi-Nilüferköy Yolu'nu kullanarak Mudanya Yolu'na geçebilecek.

İzmir yönünden gelerek Mudanya istikametine gidecek araçlar, İzmir Yolu Caddesi-Çalı Köprülü Kavşağı-Ata Bulvarı-75. Yıl Bulvarı-4. Sokak-Yeşil Cadde-Bankalar Caddesi-Emek Kavşağı ve Sanayi Caddesi'nden Mudanya Yolu'na geçebilecek.

Hürriyet yönünden gelerek Mudanya istikametine gidecek araçlar, Hürriyet Caddesi-Okul Caddesi-Sümbül Sokak-Vatan Caddesi-Nazlı Sokak-Huzur Caddesi-Kavaklı Caddesi ve Sanayi Caddesi güzergahını kullanacak.

Mudanya yönünden gelerek İzmir Yolu'na geçiş yapacak araçlar da Sanayi Caddesi-Bankalar Caddesi-Yeşil Cadde-4. Sokak-75. Yıl Bulvarı-Ata Bulvarı-Çalı Köprülü Kavşağı-İzmir Yolu Caddesi veya Sanayi Caddesi-Bankalar Caddesi-Yeşil Cadde-Beyaz Cadde-Sarı Cadde-Fatih Sokak-Turan Sokak-Pazar Sokak-Nilüfer Hatun Caddesi-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Beşevler Köprülü Kavşağı'ndan İzmir Yolu istikametine gidebilecek.

Mudanya yönünden gelerek şehir merkezi istikametine gidecek araçlar, Sanayi Caddesi-Bankalar Caddesi-Yeşil Cadde-Beyaz Cadde-Sarı Cadde-Fatih Sokak-Turan Sokak-Pazar Sokak-Nilüfer Hatun Caddesi-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Beşevler Köprülü Kavşağı-İzmir Yolu Caddesi veya Sanayi Caddesi-Bankalar Caddesi-Yeşil Cadde-Beyaz Cadde-Sarı Cadde-Fatih Sokak-Turan Sokak-Pazar Sokak-Nilüfer Hatun Caddesi-Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Tuna Caddesi-Demirci Caddesi-Karaman Caddesi-Sanayi Caddesi güzergahını kullanabilecek. Şehirlerarası transit ile TIR, kamyon ve otobüs gibi ağır tonajlı vasıtaların trafik akışı ise Devlet Çevre Yolu'ndan sağlanacak.

Yetkililer, sürücüleri trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyardı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, Bursalılar'ın yıllardır bekledikleri şehir içi ulaşım sıkıntısının ortadan kaldırılması için kararlı ve hızlı adımlarla çalıştıklarını belirterek, diğer kavşakların yapımında olduğu gibi Polis Okulu ve Esentepe'de kavşak inşaatı sırasında yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı vatandaşların sabırlı olmalarını istedi. Ekmekçi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'in bugüne kadar verdiği sözleri zamanında yerine getirdiğine dikkat çekerek, "Diğer kavşak inşaatlarında olduğu gibi Esentepe ve Polis Okulu'nu da söz verdiğimiz süre içinde bitireceğiz. Esentepe ve Polis Okulu kavşakları, diğer projeler zincirimizin önemli bir halkası olacaktır. İnşaatın yapımı sırasında yaşanabilecek sıkıntılara göstereceğimiz sabır bizi yıllarca yaşayacağımız bir konfora kavuşturacak. Esentepe ve Polis Okulu kavşaklarımız Bursa'ya hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 12:43:32
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 12:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 85.101.229.xxx Tarih : 1.03.2006 01:08:46
gemlik ten merkeze direk belediye otobüsleri konulacak mı sayın bursa büyük şehir belediye başkanı hikmet şahin .. aylar yıllar oldu direk belediye otobüslerinin konulmasını gemlik halkı bekliyor.. seçim zamanı direk belediye otobüsleri koyarsınız..??