2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ankara Karayolu'na alternatif

Bursa'da, şehir içi trafiğinde Ankara Karayolu'na alternatif oluşturacak Doğu Yakın Çevre Yolu ikinci etabında çalışmalar başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Samanlı'dan başlayıp Otosansit'e çıkacak olan 5 kilometrelik yolun 15 milyon YTL'ye mal olması planlanıyor. Yol çalışmalarını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, iş makinalarını kullanarak işçilere moral verdi. veren Şahin, yapılacak yolun şehrin doğu kesiminde kent içi trafiğini oldukça rahatlatacağını belirtti.

Şahin, "Bursa yerel yönetimler tarihinin en kısa sürede tamamlanan ulaşım yatırımları, kentimizin gerçek anlamda çağdaş bir kent haline gelmeye başladığının göstergesidir. 'Ulaştıran ulaşım' sloganıyla daha ilk günden ve kararlılıkla başlattığımız çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Bugüne kadar ilk bölümü 5.2 kilometre olarak yapılan doğu yakın çevre yolu, Samanlı Kavşağı'nda sona eriyor ve araçlar Yüksek İhtisas Kavşağı üzerinden tekrar Ankara Yolu'na ulaşıyorlardı. Ulaşım yatırımlarımız kapsamında planladığımız Doğu Yakın Çevre Yolu'nu gerçek planlanan güzergahında tamamlayarak Otosansit Kavşağı'na bağlayacağız. Bu sayede Yüksek İhtisas Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arasındaki şehir içi trafiğinde de ciddi bir rahatlama sağlanacak" dedi.

Eksik kalan yolun tamamlanması için yol güzergahı üzerindeki binaları kamulaştırdıklarını dile getiren Şahin, "Toplam 132 binanın kamulaştırmasını 8 milyon YTL ödeyerek tamamladık. Yol inşasına Mayıs ayı sonunda başladık. Proje kapsamında, toplam genişliği 40 metre, uzunluğu 5 km, 3 şeritli geliş-gidiş 2 yol ve 2 şeritli servis yolu inşa edilecek. Ayrıca Hacivat Deresi üzerine 27.5 metre uzunluğunda bir köprü yapılacak" diye konuştu.

Açıklamalardan sonra iki başkan iş makinasına binerek çalışmaları bizzat iştirak etti. Yol için yaklaşık 15 milyon YTL'ye mal olacağı ve yıl sonunda bitirileceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 21:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?