1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ankara yolu kapandı

Bursa-Ankara yolunun Mezitler mevkii, yoğun kar yağışı sebebiyle kapandı.

Dün saat 17.30 sıralarında başlayan kar yağışı, Mezit Boğazı ve Umutalan'da yoğunlaşarak ulaşımı etkiledi. Aniden bastıran tipi şeklindeki kar sebebiyle özellikle Mezit Boğazı'nda Güneykestane rampaları kısa süre kapandı. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri seferber olarak, hem Bursa'dan Ankara istikametine gitmek isteyen hem de Ankara'dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı. Ankara istikametine gitmek isteyen TIR'lara izin verilmeyip Kaplan Petrol önünde bekletildi.

Karayolları ekiplerinin grayder ve dozerlere yaptıkları yol açma ve tuzlama çalışmalarının ardından zincir takmak suretiyle tüm araçlara seyir izni verildi. Yol açma çalışmaları sırasında, Osmaniye Köyü civarında oldukça uzun araç konvoyu oluştu.

Yaklaşık yarım saat ulaşıma kapanan Güneykestane rampaları, Karayolları ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekiplerinin yoğun çalışmasıyla ulaşıma açıldı. Yolun açılmasının ardından zincirli araçlara kontrollü olarak geçiş izni verildi. Zincirsiz araçlar ise geri çevrildi. Yoğun kar yağışının İnegöl'e bağlı dağ köylerinin yollarını da kapadığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 14:09:11
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 10:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?