1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Apartman bodrumunda trafo

Bursa'da bir apartmanın bodrum katında bulunan elektrik trafosu, apartman sakinlerini tedirgin ediyor.

Yıldırım'a bağlı Selimzade Mahallesi'nde bulunan Önadım Özçakar Sitesi C Blok'ta oturan vatandaşlar, Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi'ne ait elektrik trafosundan şikayetçi. Mahallenin elektrik dağıtım işlemini yapan trafonun kendileri için her an tehlike oluşturduğunu söyleyen apartman sakini Emin Toka, "Mahalleli olarak imza toplayıp muhtarlık kanalıyla TEDAŞ'a dilekçe verdik. Bize, 'Yer gösterin, trafoyu oraya götürelim' dediler. Trafoya bakım için gelen görevlilere şikayetimizi ilettiğimizde, buranın tapusunun kendilerine ait olduğunu söylediler. Arkada park var, oraya taşısınlar" dedi.

5 katlı binada onlarca insanın tehlike altında olduğunu ifade eden Toka, "2 yıl önce bu trafoda çıkan arıza sebebiyle patlamalar meydana geldi. itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu olası bir facia önlendi. Burası tüm mahallenin elektriğini karşılıyor. Bizler her gece yatarken trafonun sesiyle zor uykuya dalıyoruz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, trafonun önüne araba park ediyorlar. Bir arıza sonucu yangın çıksa kimse müdahale edemeyecek. Yetkililer bu sorunumuza çare bulsunlar" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TEDAŞ Bursa İl Müdürü Ahmet Erdoğan, yıllardır Türkiye'nin birçok yerinde bu uygulamanın yapıldığını belirterek, "Bu alanlarda yer tahsisi belediyelere ait. Belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda yapılmış tesislerdir. Bahsedilen yerle ilgili o dönemin belediye meclisi karar almış ve uygulanmış. Bu tür uygulamalar, Türkiye'nin her yerinde yapılmakta ve bugüne kadar hiçbir yerde üzücü olayla karşılaşmadık. Söz konusu olan yerde de gerekli tedbirler alınmış durumda. Bugüne kadar bize herhangi bir şikayet gelmedi" şeklinde konuştu.

Belediyenin sokaklara direkli trafo izni vermediğini açıklayan Erdoğan, "Belediye meclisi imar planında değişiklik yaparak bize yer göstersin, biz de bina yaparak trafoları oraya taşırız. 'Elektrik Kuvvet Bakım Tesisleri' yönetmeliğine göre, bizim bodrum katlarına trafo koymamızı engelleyecek bir hüküm yok. Biz gerekli tedbirleri alarak, hizmetimizi yerine getiriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 15:55:47
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 16:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?