2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Başkan, havaalanının ulaşıma açılmasını istedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın habersizce gelip inceleme yaptığı Yunuseli'ndeki havaalanının ulaşıma açılmasını istedi.

Yenişehir Havaalanı'nın, şehir merkezine uzak olması sebebiyle Bursalılar'dan ilgi görmediğini anlatan Başkan Hikmet Şahin, "Hava yolları şirketleri Ankara aktarmalı seferler yapmasına rağmen, vatandaşlar Yenişehir Havaalanı'nı uzak buldukları için gitmedi. Bu bir arz ve talep meselesidir. Hava yolu şirketleri, vatandaş gitmeyince Bursa Yenişehir Havaalanı'na seferleri sürdürmedi" dedi.

Şahin, Yunuseli'ndeki havaalanının, iç hatlarda sefer yapan hava yolları şirketleri için uygun bulunması durumunda açılmasını istediklerini ifade ederek, "Bugün Bursa'dan Avrupa ülkelerine müşteri potansiyeli mevcuttur. Yurt içinde de yurt dışına yapılacak seferlerin Bursalılar'dan, Yunuseli Havaalanı kullanılırsa ilgi göreceğini düşünüyoruz. Çünkü son yıllarda özel hava yolu şirketleri iç hatlarda, çok uygun fiyatlarla uçmaya başladı.

Bu durumda Bursa'dan, Anadolu'nun değişik yerlerine yapılacak seferlerde, orta büyüklükte uçakları dolduracak müşterilerin çıkacağına inanıyorum. Gaziantep Belediye Başkanı misafirimiz olarak Bursa'ya gelecek. Ancak buraya tarifeli sefer olmadığı için İstanbul'a gelip oradan Bursa'ya geçecek. Bursa Gaziantep arasında sefer olsa çok rahatlıkla şehrimize gelebilecekler.

Artık hava yolu ulaşımı ucuzladığı için insanlar hızından dolayı havayolunu tercih ediyor. Bunun için Bursa şehir merkezindeki havaalanının yeni şirketlere verimli seferlere imkan sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'nın olumlu yaklaşımını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 11:29:04
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?