1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Başkanı Şahin, ICLEI Dünya Kongresi

Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi (ICLEI) Dünya Kongresi, aralarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in de yer aldığı 5 kıtadan 200 kentin belediye başkanının katılımıyla Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde başladı.

ICLEI Başkanı ve Johannesburg Belediey Başkanı Amos Masondo, açılış konuşmasında, Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi’nin 15 yıllık geçmişini barkovizyonla anlatırken, alınan kararların kararlı bir şekilde uygulanmasının dünyayı daha büyük sıkıntılardan kurtardığını belirtti.

Milenyum kalkınma hedeflerinin gözden geçirildiği Dünya Kongresi’nin bugünkü oturumlarında, sürdürülebilir toplumlar ve şehirler için küresel ortak değerlerin korunmasını amaçlayan kampanyalar ele alındı.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın da anlatıldığı bugünkü oturumlarda, IUCN (Dünya Koruma Birliği Başkanı) Muhammed Vali Moosa, dünyadaki sorunların yerel yönetimler tarafından çözümlenmesinin, yaşanabilecek sıkıntıları daha kısa sürede gidereceğini bildirdi.

Şahin: Bursa’yı hak ettiği standa kavuşturacağız

ICLEI Dünya Kongresi’nde Türkiye’yi temsil eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, bilgi paylaşımının önemine dikkat çekerek, “Bu organizasyonda 200 kentin belediye başkanının deneyimlerden istifade edeceğiz. Bu deneyimlerimizi de yaşanabilir, uluslararası alanda itibarlı ve marka kent Bursa için kullanacağız” dedi.

Avrupa ile entegrasyona hazırlanan ve büyük hedeflere yürüyen Türkiye’de, artık Bursa’nın da hak ettiği standartlara kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin, “Bursa’yı geçmişteki tarihsel mirasının yanı sıra bu kentte yaşamış insanların sevgisinin, emeğinin ve aşkının bize ulaşmış bir emaneti olarak görüyoruz. Bu emaneti koruyup, uluslararası deneyim ve çağın teknolojisiyle geliştirip gelecek kuşaklara taşıyoruz.

Bunun için mekan ve zemin tanımıyoruz. Vaat ettiğimiz yaşanabilir bir Bursa için yapılması gereken ne varsa, yapacağız” dedi. Şahin’le birlikte oturumlara, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Servet Büyükpoyraz ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut’ta katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 21:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?