5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Başörtüsüne özgürlük' mitingi

Bursa'da, Özgür-Der tarafından düzenlenen başörtüsüne özgürlük mitingine çok sayıda kadın ve çocuk katıldı.

Orhangazi Parkı'nda düzenlenen mitinge ellerinde pankartlarla katılan çok sayıda kadın ve erkek, başörtüsüne özgürlük istedi. Verdikleri mücadelenin kıyamete kadar süreceğini belirten Özgür-Der Bursa Şubesi üyesi Lütfi Çiftçi, başörtüsünün sadece bir bez parçası olmadığını, Müslüman kadını yüzyıllarca temsil ettiğini vurguladı.

Başörtüsünün Allah'ın bir emri olduğunu unutmamak gerektiğini ifade eden Çiftçi, "Bu problemin ertelenmesinden vazgeçerek, çözümün hemen şimdi gerçekleştirilmesini siyasi iktidardan talep ediyoruz. İnsanlar nasıl olur da başörtüsünün yaşanan çağın gerçekleriyle örtüşmeyen bir ilahi emir olduğunu iddia edebilir?

İnsanlar nasıl olur da Allah'ın emrini ortadan kaldırmak ve onu yasaklamakta bu kadar pervasız olabilir? Başörtülü insanların bu ülkede çalışmaya ve eğitim görmeye hakları yok mu? İnsanların Müslüman kimliklerini hayatın her alanında temsil etmeleri, keyfi kararlara, AB lütuflarına emanet edilmez, edilmemelidir.

Başörtülü anaların evlatları olarak doğan birlerce insanın çıkıp da bu yasakların uygulayıcısı olmasını nasıl kabul edebiliriz? Mücadele şuuruna sahip inançları ve değerleriyle sosyal hayatta var olmayı sürdüren az bir topluluğu dışarıda tutarsak, başörtüsü yasağının ve oynanan kirli oyunların toplum tarafından kanıksandığını görmekteyiz.

Yasakçı düzene ve teslimiyetçi zihniyete karşı İslami kimliğimize ve başörtüsünü savunacağız" diye konuştu.
Grup daha olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 16:44:12
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 10:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?