2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bayramda yangın bir can aldı

Bursa'da bir evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri dar sokaklar yüzünden eve ulaşamayınca, mahalle sakinleri yangını evlerinden kovalarla su taşıyarak söndürdü.

Edinilen bilgiye göre, saat 05.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Demirkapı Mahallesi Papatya Sokak'ta Mehmet Duman'ın (47) 2 katlı ahşap evinde ısınmak için kullandığı tüplü soba patladı. Alevlerin kısa sürede büyümesi sonucu ahşap bina çökünce 2. katta yatan Mehmet Duman alt kata düştü. Yatağın altında kalan Duman, yanarak hayatını kaybetti.

Patlama sesini duyan mahalle sakinleri, yangını görünce itfaiyeyi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sokakların dar olması nedeniyle yanan evin bulunduğu yere ulaşamayınca, Duman'ın komşuları yangını evlerinden taşıdıkları suyla söndürdü. Havanın aydınlamasıyla, Duman'ın cesedi evin alt katında polis tarafından bulundu.

Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Mehmet Duman'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 20 yıllık komşusu ve arkadaşlarını yangında kaybeden Hasan Vatansever ve Şahsane Alagöz, "Dar olan sokaklardan itfaiye araçları inemedi. Yangını evimizden kova ve bakır tencere içerisine koyduğumuz sularla söndürmeye çalıştık. Alevlerin başka evlere sıçramaması için hortumlarla çatıları suladık. Bu kadar dar sokağı olan bu mahalleye basınçlı bir su vanası konulsaydı yangın bu kadar büyümez ve can kaybı yaşanmazdı"dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 14:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?