1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bedirhan Gökçe'den şiir ziyafeti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin "Temaşa-i Ramazan" etkinlikleri çerçevesinde sahne alan usta şair Bedirhan Gökçe, anlattığı fıkralar ve seslendirdiği şiirlerle Bursalılar'ı hem güldürdü hem de duygulandırdı.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan ayı faaliyetlerinin 10. gününde Orhangazi Parkı, kendisini 'Ben hüznünü sesine, sesini şiirlerine yüklemiş adamım' diyerek tarif eden şair Bedirhan Gökçe'yi ağırladı. Alanı dolduran binlerce Bursalı'ya unutulmaz bir şiir ziyafeti sunan Gökçe, Erzurum'dan Aydın'a kadar birçok yöreye has fıkralarıyla da izleyenleri kahkahaya boğdu. Usta şair, 1988 yılında bir TV kanalındaki muhabirliğinden, günümüze kadar olan geçmişindeki hatıralarından da kesitler sunarak, "Ben hüzünlerle sevdim şiirleri, hüzünlerle büyüttüm kendimi. Küçükken gamzelerim vardı benim, büyüdükçe hüzne sattım hepsini" şeklinde hayatını dörtlükle dile getirdi.
 
'Dohtor bey' ve 'Almanya Mektubu' şiirleriyle hayranlarını güldüren Gökçe, zaman zaman duygusal şiirlerini okurken, "Eğer bir gün bir yerde, bir hüzün sararsa yüreğinizi, düşerseniz amansız sevdaya, bilin ki boğazınızda düğümlenen sözleri, sizin yerinize o haykıracaktır gökyüzüne" şeklindeki mısralarla şiire destek olunmasını istedi. Ramazan ayının her akşamı farklı bir ilde sahne aldığını, bundan dolayı gittiği yerlerin isimlerini bile bazen karıştırdığını belirten Gökçe, "Ama Bursa'ya geldiğimi gözüm kapalı hissediyorum. Çünkü burada bambaşka bir manevi hava var. Zaten çok sevdiğim Bursa'yı hatırlatanlar arasında bu konserde olacak. Çünkü şiir dinletisi için bir de açık havada bu kadar kalabalığı gerçekten beklemiyordum. Bu Bursalılar'ın ne kadar kültürlü de olduğunu gösteriyor" diye konuştu.
 
Orhangazi Parkı'ndaki şiir dinletisini izleyen genç çiftler, romantik şiirleri birbirlerine sarılarak dinlerken, duygusal anlar yaşandı. Yeni albümünün adını taşıyan 'Başım gözüm üstüne' adlı şiirini de okuyan Gökçe, son olarak seslendirdiği 'Annem'i söylerken izleyenleri ağlattı. Gökçe, bu şiiri annesini kaybedenleri hüzünlendirmek için değil, annesi hala hayatta olanların kıymetini bilmeleri için okuduğunu ifade ederek, "Annelerinizin kıymetini bilin" dedi.
 
Gökçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e de yazdığı bir şiirini okuyarak, kendisini Bursalılar'la buluşturmasından dolayı teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?