1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye, kar yağışına karşı alarmda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, Avrupa’dan gelen soğuk hava dalgasına ve kar yağışına karşı alınan önlemleri gözden geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, meteorolojinin soğuk hava dalgası ve kar yağışı uyarısından sonra ekip sayısını 60’dan 120’ye çıkarttıklarını bildirdi.

Konçak, 120 kişilik Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kar ve buzlanmaya karşı 3 vardiya halinde 24 saat hizmet vereceğini belirterek, “Geçen yağışlar daha etkili olmasına rağmen hiçbir olumsuzluğa meydan vermemiştik. Bu yağışların fazla etkili olması beklenmiyor. Ancak biz yine de önlemlerimizi üst seviyede aldık. Vatandaşlarımızın rahatlığı ve hiçbir olumsuzluk yaşamamaları için 24 saat görev başındayız” dedi. Konçak, dar sokaklara ve cadde kenarlarına yapılan parklanmaların çalışmaları olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, “Dar sokaklarda ve cadde kenarlarına yapılan parklanmalar kar ve buzlanma çalışmalarını aksatıyor. Bu bakımdan vatandaşların yağışların etkili olacağı 3 gün boyunca trafiği tehlikeye düşürecek ve çalışmaları aksatacak parklanmaya karşı dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Konçak ayrıca vatandaşların yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan veya buzlanan yol ve caddeler için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masasına ait “ALO 153”ü veya Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait 0-224-248 88 68’nolu telefonları aramalarını istedi.

Barınma Evi ‘Kimsesizleri’ bekliyor

Konçak, vatandaşların sokaklarda kalan kimsesizleri Büyükşehir Belediyesi’nin 153 ve Barınma Evi’nin 233 28 77’nolu telefonlarına bildirebilecekleri hatırlattı. Halen 128 kişinin kaldığı Barınma Evi’nin kapasitesi gelecek taleplere karşı artırıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 16:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?