1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye AB'ye hazırlanıyor

Kalite belgeli ilk ve tek büyükşehir belediyesi olma özelliğini taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) hedefine entegrasyon sağlayabilmek amacıyla AB Koordinasyon Merkezi kurdu.
 
Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi'nin kuruluşu ile birlikte ilk toplantısı BUSKİ Konferans Salonu'nda yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, gerçekleştirdikleri yatırımlarla Bursa'nın 'marka bir kent' olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi'nin de bu hedefin bir parçası olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin döneminin Bursa'da birçok ilklerin gerçekleştiği bir dönem olduğunun altını çizen Subaşı, AB yolundaki Türkiye'de yeni bir ilke imza atarak, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi'ni kurduklarını belirtti.
 
Avrupa Birliği'nin binlerce sayfalık müktesebatının üye devletlerin hükümetlerine olduğu gibi yerel bazda da bir takım değişiklikler yapılmasını zorunlu kıldığını ifade eden Subaşı, bu süreçte kurdukları koordinasyon merkezinin Bursa'nın belediyecilikte AB'ye hazır olmasını sağlayacağını vurguladı. Subaşı, merkezin ilk çalışmasında Büyükşehir Belediyesi olarak AB fonlarından nasıl daha etkin yararlanabilineceğinin ele alınacağı 'Proje Döngüsü ve Avrupa Birliği Mali Yardımları Eğitimi' semineri ile ilgili bütün birimlerin bu konuda bilgi sahibi olacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Nalan Fidan ise, AB'nin hibe ve kredi programlarından faydalanabilmek için proje hazırlama metotlarının çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizerek, düzenledikleri 'Proje Döngüsü ve Avrupa Birliği Mali Yardımları' konusundaki eğitimin önemini vurguladı.
 
AB Akademi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Bil de, 'Proje Döngüsü ve Avrupa Birliği Mali Yardımları' eğitiminde, Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratlarını AB'nin hibe sistemi ve işleyişi konusunda bilgilendirdi. 2 gün sürecek eğitim seminerlerinin mutat olarak düzenleneceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 11:57:42
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 12:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?