1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye koruma personeline güvenlik dersi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren kurumlarda çalışan koruma ve güvenlik personeline, vatandaşa daha kaliteli bir hizmet verilebilmesi amacıyla iletişim, insan psikolojisi ve güvenlik önlemleri konularında hizmet içi eğitim verildi.

BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir Yılmaz, koruma ve güvenlik personelinin çalıştıkları kurumun vitrini olduğunu belirterek, “Görevli personelimizin yapacağı iyi veya kötü her hareket ve sözün kurumun imajını etkileyeceğini unutmamalıyız. Bir kötü davranış veya yanlış hareket, belediyenin yaptığı milyonlarca lira yatırımı unutturur” dedi.

Yılmaz, güvenlik görevlilerinin olaylar veya vatandaş şikayetlerinde sakin ve soğuk kanlı davranarak, kibar, yardımsever, sevecen ve güler yüzlü görev yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, verdiği eğitimde iletişim ve insan psikolojisi konularında yapılması gerekenleri örneklerle anlattı.

Yeni kanun güvenlik personeline tabii afetlerde görevi zorunlu kılıyor

Eğitimde öncelikle 5188 sayılı kanunun güvenlik görevlerine neler getirdiği, güvenlik görevlerinde aranacak şartlar, kanun kapsamında güvenlik görevlilerinin yetkileri, önleyici aramaların nasıl yapılacağı ve silah taşıma yetkisi hakkında da bilgi veren Yılmaz, güvenlik görevlilerinin yasa kapsamında günün 24 saatinde meydana gelebilecek yangın, deprem ve sel gibi oluşabilecek tabii afetlerin tümünde arama ve kurtarma birliklerine yardımcı olmakla mükellef kılındıklarını belirtti.

BUSKİ Toplantı ve Konferans Salonu’nda iki gün süren eğitime 200 koruma ve güvenlik personeli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 21:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?