5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Bir kitap da siz bağışlayın'

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 7 ay önce başlattığı ve uluslararası bir boyut kazanan "Bir kitap da siz bağışlayın" kampanyasına ilgi giderek artıyor.

Türkiye'nin en büyük 2. kütüphanesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi'nin, kütüphanesi olmayan okulların bu yöndeki eksikliğini gidermek için başlattığı kampanyada toplanan kitaplar, ihtiyacı olan okullara gönderilmeye devam ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Müdürü Enver Karakoç, kampanyanın bu yönde başlatılan çalışmalarda rekor sayılabilecek bir düzeye ulaştığını belirterek, "7 ayda 35 bin kitap toplandı.

Kütüphanemize gelen kitaplar önce görevli arkadaşlarımız tarafından kontrol ediliyor. Daha sonra da okulların bize gönderdiği kitap taleplerine göre bu okullara gönderiyoruz. Toplanan kitapları başta Bursa ve çevresindeki kırsal bölgeler olmak üzere özellikle Güneydoğu ve Doğu'daki illerde kütüphanesi bulunmayan 150 okula gönderdik" dedi.

Yıl sonuna kadar "Bir kitap da siz bağışlayın" kampanyasında 50 bin kitap toplamayı hedeflediklerini söyleyen Karakoç, "Komşu ülke Bulgaristan'dan gelen bir heyet kitap bağışlayarak, kampanyamız hakkında bilgi aldı. Kampanyanın uluslararası bir boyut kazanması bizleri çok mutlu etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu örnek kampanyanın komşu ülkemizin de örnek alıp kendi ülkelerinde başlatması bizlere gurur verdi" diye konuştu.

Bursa'dan kampanyaya katılmak isteyenlerin telefon açtıkları takdirde ev ya da işyerlerinden kitaplarını teslim aldıklarını ifade eden Karakoç, Bursalılar'ın Şehir Kütüphanesi'nin 326 56 49 ve 326 56 50 numaralı telefonları arayarak bağışta bulunabileceklerini, ayrıca kampanyaya maddi destek vermek isteyenler için Büyükşehir Belediyesi adına Türkiye Halk Bankası Heykel Şubesi'ne 07000005 No'lu hesap açıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 15:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?