5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Biri yapıyor, diğeri yıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesinde tam bir koordinasyonsuzluk yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı şehrin en merkezi ve vitrin caddesi olan Atatürk Caddesi'nde, 1 trilyon liraya yakın masraf ederek yamalardan kurtulmak için yaptığı asfalt, 3 gün sonra aynı belediyenin Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından kırılarak tarihi bir rekora imza atıldı.

Bursa'da vatandaşları isyan noktasına getiren koordinasyonsuzluklara her gün yeni bir halka daha ekleniyor. Atatürk Caddesi'ndeki asfalt çalışmasını Başbakan Erdoğan'ın Bursa ziyareti öncesinde bitirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, BUSKİ'nin Maksem Caddesi'nde yaptığı çalışmaların Atatürk Caddesi'ne bağlantılarını sorgulamayınca 3 gün sonra yeni asfalt kırıldı. Bursa'da vatandaşları canından bezdiren Atatürk Caddesi asfaltı, bir koordinasyonsuzluk skandalını dönüştü.

BUSKİ'nin 1.5 aydır Maksem Caddesi'nde yaptığı çalışmanın Atatürk Caddesi bağlantısı kontrol edilmeden Ulucami Postanesi önü asfaltlandı. Gündüz tek makina ile caddeyi kilitleyen asfalt ekipleri, 3 gün sonra caddenin sonuna ulaşamadan, Ulucami'nin önünde BUSKİ komprasörleri yeni asfaltı kırmaya başladı. 3 gün önce yapılan yeni asfaltın kırıldığını gören sürücüler ve vatandaşlar şaşkınlıklarını sert bir dille ifade etti.

Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün Kozahan'daki basın toplantısında ise, iş yerine 2 saatte gelen bir vatandaş, belediyenin sorumsuz tavrına, Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı'nın da bulunduğu gruba bağırarak gösterdi. Gruba, "Keşke ellerim kırılsaydı da size oy vermeseydim" diye bağıran vatandaş sert tepki gösterdi.

Meclis toplantısında üyelerin dile getirdikleri Atatürk Caddesi, Maksem ve Tophane caddeleri kapalı iken asfaltlanınca şehrin merkezi kilitlendi eleştirilerine Merkez Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Altepe, "Büyükşehir hiçbir işi bize sorarak yapmıyor, belediyenin duvarına dayanan kent meydanı projesinde de inşaallah ana ulaşım arterlerini alttan geçirmeyi unutmazlar. 10 yıl sonra bugün Merinos ve Orhaneli kavşağında yaşanan çileler gibi sıkıntı çekmeyiz" diyerek, tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 14:05:10
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 14:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BOZKURT IP: 85.99.83.xxx Tarih : 8.09.2005 21:50:39
SAYIN BAŞKAN BU HEBA EDİLEN PARALAR SİZİN BABANIZIN MALIMI BU REZALETİ DERHAL TEMİZLEYİP SORUMLULARDAN MALİYETİ TAHSİL EDEREK BUNU KAMUOYUNA DUYURMANIZI BEKLİYORUM DÜRÜSTLÜĞÜNÜZE GÜVENİYORUZ SAYGILAR