1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bursa'da 19 Mayıs kutlamaları

Bursa'da yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında çağdaş bir Türkiye imajı sergilenirken, Işıklar Askeri Lisesi öğrencileri gösterileriyle dosta birlik, düşmana gözdağı mesajları verdi.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Bursa Valisi Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Stadyumu'ndaki kutlamalara geçildi. 

Vali Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tunay Bilgen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, statta arabayla tur atarak, gençlerin bayramını kutladı. 


Nuri Erbak Lisesi'nden Burcu Benli günün anlam ve önemini belirten gençlik adına bir konuşma yaparken, Uludağ Üniversitesi'nden Murat Deniz Atatürk'ün gençliğe hitabesini, Işıklar Askeri Lisesi öğrencisi Yavuz Gökalp ise Atatürk'ün gençlere cevabını okudu. 

Tören geçişinin ardından Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinin 2 grup halinde yarışarak yaptıkları talim gösterileriyle halatla stadyumun kapalı tribününün çatısından aşağıya şov yaparak inmeleri,ve stad içerisinde Kurtuluş Savaşı'nı canlandırarak 2 gurup halinde savaşmaları izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. 

Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinin, müfredatlarında gördükleri jimnastik gösterileri de büyük ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü öğrencilerinin birbirinden ilginç gösterileri kutlamalara ayrı bir coşku kattı. 

Kutlamaların finalinde ise gösteri yapan öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde stat ortasında bir araya gelerek açtıkları dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri izleyenleri duygulandırdı. Yan yana dizilen gençler, Türkiye haritasını oluşturdu. 
Akut Bursa Arama Kurtarma ekibinin, 40 metre yüksekliğe, 190 metrelik özel hat kurarak Türk bayrağıyla yaptıkları gösteri nefesleri kesti. 

Törenler sonrasında Vali Canpolat, Garnizon Komutanı Bilgen'le stada inerek, organizasyon komitesini tebrik edip gençlerin 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 16:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?