5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bursa'da feci kaza

Bursa'nın Kestel İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Savaş alanına dönen Kestel Kavşağı'nda, ağır yaralı 2 kadına vatandaşlar kalp masajı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 15.00 sıralarında Bursa-Ankara Karayolu Saray Örme Fabrikası yakınlarında meydana geldi. İnegöl'den hareketle Bursa'dan alacağı yolcuları Bulgaristan'a götürecek Tuncay Yusufoğlu idaresindeki K 4241 AB plakalı yolcu otobüsü, Kestel'den kontrolsüz çıkış yapan Mehmet Bahadır Olgun'un kullandığı 16 DG 860 plakalı otomobili altına aldı.

Özel otomobil hurda yığınına dönerken, araç sürücüsü Mehmet Bahadır Olgun (32) ve ön koltukta yolcu olarak bulunan Hamdullah Kanat (24) olay yerinde hayatını kaybetti.

Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında park halinde bulunan 61 K 1856 plakalı TIR'a çarparak durabildi. Savaş alanına dönen kaza yerinde 112 acil doktorları özel otomobilde bulunan 2 yaralıya otoyol üzerinde müdahalede bulundu.

Yaralılardan 15 yaşlarında kimliği tespit edilemeyen bir kız çocuğu ise kaldırıldığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Özel araçta bulunan sürücü Mehmet Bahadır Olgun'un eşi Gülşen Kalyoncu Olgun (26) ise ağır yaralı olarak ameliyata alındı.

Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan kimliği belirsiz 40 yaşlarındaki bir bayan da kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yolcu otobüsünün sürücüsü Tuncay Yusufoğlu ile otobüste yolcu olarak bulunan Gürhan Özlem ve Hilmiye Sönmezay, hafif yaralı olarak Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan akrabalarının kaza yaptığı haberi ile olay yerine gelen Yaman Turizm yolcularının yakınları ise akrabalarının vefat ettiğini zannederek sinir krizleri geçirdi.

Daha sonra otobüs yolcularından ölen olmadığını öğrenen şahıslar, rahat bir nefes aldı. Özel otomobilde hayatını kaybeden Mehmet Bahadır Olgun'un kısa bir süre önce Topçu Asteğmen olarak askeri vazifesini tamamladığı ve yeni evlendiği öğrenildi.

Özel otomobilde sıkışarak hayatını kaybeden Mehmet Bahadır Olgun ve Hamdullah Kanat'ın cesetleri Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışması ile çıkartıldı. Bursa-Ankara Karayolu'nda, kaza sebebiyle 1 saat süre ile kontrollü ulaşım yapıldı. Olay yerine gelen 112 ekipleri ise bazı yaralılara karayolu üzerinde müdahale etti.

 

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 19:21:02
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 20:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?