1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Büyükorhan'da şap şüphesi

Büyükorhan'a bağlı bazı köylerde görülen büyükbaş hayvan ölümlerinin ardından, şap hastalığı şüphesiyle hayvan pazarı kapatılırken, köylere hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Son günlerde meydana gelen büyükbaş hayvan ölümleri üzerine harekete geçen Büyükorhan İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Veteriner Hekim Mehmet Vatansever, Ziraat Mühendisi Ahmet Güven ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Metin Çakır, köy muhtarlarını şap hastalığı konusunda bilgilendirdi.

Köylere hayvan giriş çıkışlarını kontrol etmeleri konusunda uyarılan muhtarların, hasta hayvanların köylerinden menşei şehadetnamesi verilmesi konusunda dikkatli olmaları istendi.
İlçe Tarım Müdürü Mehmet Vatansever ise, muhtarları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Bu sebeple, hayvan pazarının hastalığı kontrol altına alabilmek için 1 aylığına kapatıldığını söyleyen Vatansever, "Bu konuda çok duyarlı olup, dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde hastalık bütün köylerimizi sarabilir" dedi.

Şu ana kadar Büyükorhan'ın Sarnıç Köyü ve Aktaş Köy'de 2 buzağının öldüğü, şap hastalığının etkili olduğunun öne sürülmesi üzerine bu köylere hayvan giriş çıkışının kontrol altında tutulduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 12:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?