2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Büyükşehir'den geleceğe ışık

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bir kitap da siz bağışlayın’ kampanyasında toplanan 51 bin 200 kitap, kırsal bölgelerin yanı sıra doğu ve güneydoğudaki kütüphanesi olmayan 152 okula gönderildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce başlattığı ve uluslararası bir boyut kazanan “Bir kitap da siz bağışlayın” kampanyasında hedefe ulaşıldı. 50 bin kitap olarak hedeflenen kapsamında bir yılda tam 51 bin 200 kitap toplanırken, kitaplar kütüphanesi olmayan 29 ilde 152 okulda kütüphane kuruldu. Türkiye’nin en büyük 2. kütüphanesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi, kütüphanesi olmayan okulların bu yöndeki eksikliğini gidermek için başlattığı kampanya kapsamında bağışlanan kitaplar, ihtiyacı olan okullara gönderilmeye devam ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, kampanyanın bu yönde başlatılan çalışmalarda rekor sayılabilecek bir düzeye ulaştığını belirterek, “Bir yılda 51 bin 200 kitap toplandı. Kütüphanemize gelen kitaplar önce görevli arkadaşlarımız tarafından kontrol ediliyor.

Daha sonra da okulların bize gönderdiği kitap taleplerine göre bu okullara gönderiyoruz. Toplanan kitapları başta Bursa ve çevresinde olmak üzere 29 ilde kütüphanesi bulunmayan 152 okula gönderdik ve hala göndermeye devam ediyoruz. Kampanya ile ihtiyacı olan çocukların eğitimine katkıda bulunduk, Türkiye’nin geleceklerine ışık tuttuk” dedi.

Bulgaristan “Bir kitap da siz bağışlayın” kampanyasını örnek aldı

“Bir kitap da siz bağışlayın” kampanyasında hedefledikleri rakamı geçtiklerini söyleyen Yalın, “Komşu ülke Bulgaristan’dan gelen bir heyet kitap bağışlayarak, kampanyamız hakkında bilgi aldı ve bunu Sofya’da uygulamaya geçirdi. Kampanyanın uluslararası bir boyut kazanması bizleri çok mutlu etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu örnek kampanyanın komşu ülkemizin de örnek alıp kendi ülkelerinde başlatması bizlere gurur verdi” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 15:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?