2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Büyükşehirden kurban uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurban kesecek vatandaşları insan ve çevre sağlığına dikkat etmeleri, İl Kurban Kesim Kurulu'nca belirlenen yerlerin dışında kurban satışı ve kesimi yapmamaları konusunda uyardı.

Kurban atıklarının insan ve çevre sağlığına zarar vermemesi için birçok semtte satış ve kesim yerleri oluşturuldu. Vatandaşlar, kurbanlıklarını Osmangazi'de Soğanlı Meydanı, Bağlarbaşı göller mevkii, Panayır Mahallesi, Dikkaldırım, Alacahırka; Yıldırım'da İsabey; Nilüfer'de de Alaattin ve Carrefour'daki satış yerlerinden alabilecek. Evlerinde bahçesi bulunan vatandaşlar, kendilerine ait olan yerlerde kesim yapabilecek. Sağlıklı kesim imkanı bulunmayan vatandaşlar ise kesimlerini şu bölgelerde yapabilecek:

Osmangazi İlçesi'nde Soğanlı pazar yeri, Hürriyet pazar yeri, Hüdavendigar pazar yeri, Ahmetpaşa Mahallesi otoparkı, Alacahırka pazar yeri, Kız Lisesi üstü.

Yıldırım İlçesi'nde İsabey pazar yeri, Demetevler pazar yeri, 75. Yıl Mahallesi pazar yeri, Vatan Mahallesi pazar yeri, Bağlaraltı Mahallesi pazar yeri, Siteler Mahallesi pazar yeri, Mimarsinan Mahallesi pazar yeri, İncirli Hamamı karşısı, Karınca Deresi yanı, Zümrütevler Mahallesi salı pazarı, Musababa Mahallesi Muhtarlığı yanı, Mollaarap Mahallesi Mollaarap Camii önü, Kasaplar Odası mezbahası, Et Balık mezbahası, Hereke Halı Yıkama Yağlama, Selimzade Mahallesi İncirli Caddesi (oto kuaför), Selçukbey Mahallesi Selçukbey Caddesi Durak Sokak (oto yıkama ve lastik yapımı), Vakıf Yolu 2. kilometre (İlyas Çelik kesim yeri), Duaçınar Mahallesi Posta Sokak (Keşanlılar Oto Yıkama Yağlama), Vatan Mahallesi Vişne Caddesi Seda Sokak (Aksel Oto Yıkama Yağlama).

Nilüfer İlçesi'nde Alaattinbey, Beşevler, Ataevler, İhsaniye pazar yerleri.
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki diğer ilçelerde de kurban kesimleri İl Kurban Kesim Kurulu'nca belirlenen araç yıkama yerleri, kapalı ve büyük marketlerin oto parklarında yapılabilecek. Kurban kesim yerlerinde veteriner hekim ve müftülük görevlisi bulunacak. Kurban kesim yerlerinde büyükbaş hayvan 100 YTL, küçükbaş hayvan kesimi ise 20 YTL'den yapılacak. Vatandaşlar kesim yerlerinde kendi hayvanlarını 5 YTL'den kesebilecek.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara ekonomik değerlere sahip kurban hayvanı atıklarının çöp varillerine ve kanalizasyon kanallarına dökülmemesi gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşlar, bayram süresince şüphelendikleri hayvanlarını Yunuseli'ndeki Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü'ne iç organlarını da beraberinde getirmeleri kaydıyla ücretsiz muayene ettirebilecek. Veteriner Şube Müdürlüğü ayrıca bayram boyunca vatandaşlara telefonla da danışmanlık hizmeti verecek.
Vatandaşlar, bayram süresince her türlü istek ve şikayetlerini şu telefon numaralarına bildirebilecek:

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü: 248 88 70-248 68 20
Osmangazi Belediyesi Veteriner Müdürlüğü: 270 70 95-234 77 53
Yıldırım Belediyesi Veteriner Müdürlüğü: 368 28 29
Nilüfer Belediyesi Veteriner Müdürlüğü: 280 82 50/259 (dahili)
Öte yandan, Veteriner Şube Müdürü Celal Yıldız, vatandaşların kurban alırken şu hususlara dikkat etmelerini istedi:

"Kurbanlığın veteriner sağlık raporu veya menşe şahadetnamesi olmalı. Büyükbaş hayvanların küpesi ve kimlik kartı bulunmalı. Çok zayıf olmamalı. Gebe olmamalı. Yeni doğum yapmış olmamalı. Yüksek ateşi olmamalı. Çok genç ve etleri olgunlaşmamış olmamalı. Kılları karışık ve mat halde olmamalı. Bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Salya akıntısı bulunmamalı. Pis kokulu ishali olmamalı. Pis kokulu burun akıntısı olmamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok ilgisiz olmamalı."

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 13:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?