5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

CHP'nin 'zeytin' çıkarması

TBMM CHP Grubu, Zeytinciliğin Sorunlarını İnceleme Komisyonu üyesi 16 milletvekili, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde üreticilerin meseleleri hakkında bilgi aldı.

CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol başkanlığındaki heyet, Mudanya Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Doğru'dan bilgi aldıktan sonra, Esence Köyü'ne gitti.

Yolda zeytin toplayan bazı müstahsillerin yanına giden heyet, burada dalından zeytin toplayıp tarak tabir edilen aletle zeytin sağdı. Heyet, çekimleri Esence'de yapılan "Kezban Yenge" dizisinin setine de gitti. Bayan milletvekilleri dizi oyuncularıyla sohbet etti. CHP milletvekilleri, Marmarabirlik'e ait Başköy tesislerini de gezip bilgi aldıktan sonra, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu ile zeytin üreticisinin meselelerini görüşüp, bunları Zeytinciliğin Sorunlarını İnceleme Komisyonu vasıtasıyla TBMM'ye taşıyacaklarını belirtti.

Kemal Anadol, "Bursa'dan başlayan ve Marmaris'te son bulacak olan uzun bir gezi düzenledik. Zeytin, Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden biridir. Ülkemiz zeytinde dünya çapında söz sahibi. Ama bu konuda gerilemeler görülüyor, bu sene zeytin fiyatlarındaki artış sadece İspanya'daki üretim düşüklüğünden ileri geliyor. Zeytin üreticilerinin dışında herkesin, yağ üretenlerin, zeytin alıp satanların, ihraç edenlerin hepsinin meselelerini yerinde tespit edeceğiz" dedi.

Birlik Başkanı Refi Taviloğlu, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Bu yıl Marmara bölgesinde rekolte çok yüksek. Marmarabirlik bugünkü mevkii itibariyle bu sorunlar yumağını aşmak, tamamına çare bulmak imkanına sahip değildir. 2000 yılı itibariyle yeniden yapılandırma sürecine girdik. Tamamen kendi imkanlarıyla kendi ayakları üzerinde duran bir özel kurum haline geldik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 00:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?