5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çürük okullar yıkılacak

Bursa İl Genel Meclisi, Yıldırım ve Karacabey ilçelerinde depreme dayanıksız okul binalarının yıkılmasına karar verirken, öğrencilerin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

İl Genel Meclisi Toplantısı'nda, orta şiddetli bir depreme dayanamayacağı ve güçlendirme imkanı olmadığı belirtilen Karacabey Uluabat İlköğretim Okulu eski binası ve Yıldırım Zübeyde İlköğretim Okulu A ve B binalarının yıkılmasına karar verildi. Yıkılmasına karar verilen okullardan Uluabat İlköğretim Okulu binasının yerine 12 sınıflık, Yıldırım Zübeyde İlköğretim Okulu A ve B binalarının yerine ise 32 sınıflık bina yapılmasına karar verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, bu okulların eksiklerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyerek, "Uluabat'ta arsa sıkıntısı yok. Mevcut binaların tamir edilmesi yerine sıfırdan yeni bina yapılabilir. Binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışmalara bir an önce başlanılmalı" dedi.

Yeni eğitim yılının başlamasına bir ay kalırken, depreme dayanıksız binaların ne zaman yıkımına başlanacağına açıklık getirilmedi. Yıkıma eğitim yılından önce başlandığı takdirde öğrencilerin başka okula mı nakledilecekleri, yoksa depreme dayanıksız binalarda mı eğitim görecekleri bilinmiyor. Velileri ise, belirsizlikten rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 21:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?