2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Demirtaş Köprüsü yenileniyor

BursaRay inşaatı sebebiyle yıkılan Demirtaş Köprüsü, yapılan çalışmaların ardından güçlendirilmiş ve yenilenmiş olarak 15 gün içerisinde tekrar trafiğe açılacak.

BursaRay'ı şehrin doğu yakasıyla buluşturacak olan B etabı inşaatında, Haşim İşcan Caddesi'nden Gökdereye kadar yer altından gidecek olan BursaRay tünelinin Demirtaş Köprüsü'nün orta ayaklarına denk gelmesinden dolayı, köprü 1 Mart'ta trafiğe kapatılarak yıkılmıştı. Yetkililer tarafından 1.5 ay içinde trafiğe açılacağı söylenen köprü inşaatı aralıksız devam ediyor. Köprünün kriş soketlerinin ve ayak dolgularının hazırlandığını söyleyen yetkililer, hafta sonuna doğru yüzey kirişlerinin gelmesiyle köprünün 15 güne kadar tamamlanarak hazır hale geleceğini bildirdi. Köprünün trafiğe açılmasıyla İnönü Caddesi'nden gelen araçların değişik güzergahlara yönlendirilmesiyle yaşanan trafik kargaşası da sona ermiş olacak.

Öte yandan, BursaRay B etabı tünel inşaatının zemin betonlarının atılması ise devam ediyor. Ayrıca inşaatın doğu kısmındaki istasyonlarının ön hazırlıklarının başlatıldığı, en kısa zamanda çalışmaların hız kazanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 13:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?