5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dört yeni kavşak yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kangren haline gelen şehir içi trafik meselesini çözmeye kararlı olduklarını belirterek, 2006 yılında 4 yeni kavşak daha yapılacağını söyledi.

Başkan Şahin, Türkiye'deki bir şehrin araştırma tezini hazırlamak için Bursa'ya gelen Almanya'nın Münih Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Şahin, Münih ve Bursa'nın birbirine çok benzediğini, iki şehrin pek çok ortak özelliğinin olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Almanya'ya oranla daha genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Şahin, "Türkiye, genç nüfus bakımından dünyadaki en şanslı ülkelerden biri.

Ancak bu şansın bir de şansızlığı var. Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Bursa'da da işsizlik var. Bursa'daki işsizliğin en büyük sebebi göç. Eğer şehir olarak Bursa'ya göçü durdurabilirsek, işsizliği de büyük ölçüde çözeriz" dedi.

Bursa'nın turizm, tarım, tekstil ve otomotiv şehri olmasının yanı sıra en büyük özelliğinin pek çok medeniyetleri üzerinde barındıran Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan tarihi geçmişiyle de öne çıkan ender şehirlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Hikmet Şahin, "Amacımız Bursa'nın kendi örf ve adetlerini kaybetmeden, tarihine sahip çıkan modern bir Avrupa şehri olması.

Modern şehirler, yollarıyla, binalarıyla, parklarıyla öne çıkar. Biz de bunun için çalışıyoruz. Bursa'nın kabuğunu kırarak, marka bir şehir olması en büyük hedefimiz" diye konuştu.

Başkan Şahin, Bursa'nın bu kadar tarihi, kültürel ve tabii güzellikleri bulunmasına rağmen, ülke turizminden aldığı payın çok düşük olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birçok şehrin ayrı ayrı sahip olduğu özelliklerin tamamı Bursa'da bulunuyor. Fakat bu potansiyel değerlendirilemiyor.

Biz bu potansiyeli harekete geçirmeye kararlıyız. Çünkü biz göreve gelirken, Bursa'nın ulusal ve uluslararası alanda itibarlı bir şehir olmasını ana hedef olarak belirledik.

Bursa, asırlardır yeşil bir kent olarak anılıyordu. Ancak çarpık yapılaşmadan dolayı bu kimliğini kaybetti.

Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Bursa'nın özellikleriyle yaşayan bir şehir olması için çalışıyoruz. Çünkü bizim için tarihi ve kültürel miras her şeyden önce gelir.

Bunun için doğalgazın yaygınlaşması, yeşil alanların artırılması, teleferiğin oteller bölgesine uzatılması ve İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya düşürecek olan feribot projemizle Bursa'yı dünya ile bütünleştireceğiz.

Böylelikle Bursa'yı sadece yaz aylarında ziyaret edilen değil, Uludağ'da kış, tarihi ve kültürel mirasıyla da inanç turizminin yapıldığı bir şehir olmasını sağlayacağız."

Göreve geldikten sonra Bursa halkına verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan Şahin, "İlk olarak ulaşım sorununu ele aldık ve 1 yıl içerisinde üç kavşak yaptık.

Filament ve Beşevler Köprülü kavşaklarının da eksikliklerini gidererek hizmete açtık. Buna paralel olarak devlet çevre yolu ile yakın çevre yolları çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

2006 yılı içerisinde de planlarımız arasında 4 kavşak daha var. Bu çalışmaları tamamladığımızda Bursa trafiği insanı sıkan ve bunaltan bir trafik olmaktan çıkacak" diye konuştu.

Başkan Şahin, Merinos'ta yapımı için 35 bilim adamının geceli gündüzlü çalıştığı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Santral Garaj'a yapılması planlanan Kent Meydanı projeleri hakkında da bilgi verdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Şahin, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kısa sürede gezdikleri Bursa'nın tarihi ve kültürel yapısıyla kendisini büyülediğini söyleyen Münih Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Ute Monika Kauschke, "Ben bir tarih aşığıyım. Böyle tarihi bir geçmişi olan şehirler beni büyülüyor.

Bursa da beni çok etkiledi. Bir hafta boyunca Bursa'da daha çok güzelliklerle karışılacağıma inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AKENSEL IP: 81.214.220.xxx Tarih : 10.11.2005 12:53:29
SAYIN HİKMET ŞEHİN,ÇALIŞMALARINIZI VE HİZMETLERİNİZ ÇOK GÜZEL.. GEMLİK, BURSA MERKEZ ARASI DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİ YOK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİ KOYABİLİR MİSİNİZ..? GEMLİKTEN BURSA İÇİNE GİDİP GELMEK MİNÜBÜSLER İLE AKTARMALAR YAPARAK ÇOK ZOR VE PAHALI OLUYOR..EMİN OLUN GEMLİK HALKININ HAYIR VE DUALARINI ALACAKSINIZ.. SAYGILARIMLA..