1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eşcinsellere linç girişimi

Bursa'da, ''1. Bursa Türkiye Eşcinseller Buluşması'' adıyla düzenlenmesi planlanan yürüyüş, Bursasporlu esnafların tepkileri sebebiyle iptal edildi. 

''Travestileri, Transeksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği''nin (Gökkuşağı) düzenlediği yürüyüş için çok sayıda polis, erken saatlerden itibaren güvenlik tedbiri aldı Derneğin açıklamalarını protesto eden bir grup Bursaspor taraftarı esnaf ise yapılmak istenen gösteriye tepki gösterdi. 

Setbaşı Köprüsü ve çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, Gökkuşağı Derneği'nin bulunduğu binanın önüne gelerek slogan atıp tepki gösterdi. Dernek merkezinin bulunduğu bölgede önlem alan polis, bu gurubun içeri girmesine izin vermedi ve bölgeden uzaklaştırdı.
Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yürüyüşü yeterli güvenlik önlemi olmadığı gerekçesiyle iptal ettiklerini açıkladı. 

Açıklamanın ardından yürüyüş için Bursa dışından gelenler, çok sayıda çevik kuvvet ekipleri tarafından otobüslere bindirilerek kent dışına kadar çıkarıldı. 

Bursasporlu Esnaflar Derneği Başkanı Fevzinur Dündar, dün yaptığı açıklamada, yapılacak olan yürüyüş duyurularında "Adı eşcinsellikle özdeşleşmiş Bursa'da eylem yapıyoruz" denilmesine tepki göstererek, şunları söylemişti: 

Bursa; travestilerin, işcinsellerin buluşma yeri değil. Erenlerin, evliyaların bulunduğu bir şehirdir. Böyle kişiler ile özdeşleşemez. Kimliği belli olmayan ve nefretlik bu kişilerin yürüyüşünü engelleyeceğiz"
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 17:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra IP: 88.224.92.xxx Tarih : 7.08.2006 15:27:11
ogün bir dehşettı bursa spor snaflarının eşcinselere karşı yönelik davranışları iğrencti bu tavrı eşcinseller yapsaydı cok farklı tepkiler görülerdi helel olsun kenetlenmiş özgürlükleri için mücadele etmek için bursaya gelmiş ve bursadaki gökkuşağı derneğne katılım sağlamak için bulunuyorkardı ama devletin kanunlarını bile çiğniyen 1 başkanın ve alalen tyehdit te bulunan birinin cezalandırılmasını istiyoruz evliyalar ve padişahlar şehri diyen o kişi nasıl olurda insanları linç etme girişimini kendinde buluyor padişahlar ve evliyalar misafir perver kişilerdir yazıklar olsun o insanlar yürüyüşten 1 gün önce başka yürüyüşlere katıldılar halk cok güzel karşıladı ama kendi yürüyüşlerin de bu kişinin bursa spor esnafının kışikırtmasıyla böyle olmuştur eşçinseler resmen sivas madımak olayını yaşatmıştır