2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Evi soyuldu,olay çözüldü sonra öğrendi

Bursa'da, rica üzerine hırsız korkusu yaşayan ev sahibinin evinde geçici süre kalan kadının evi soyuldu.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde devriye gezen “sokak timi”, bir bilgisayarla kaçmaya çalışan M.A.T (19) ile E.B'yi (16) yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinden yola çıkan ekipler, bilgisayarın merkez Osmangazi ilçesinde oturan Habibe Paçal'ın evinden çalındığını tespit etti.

Söz konusu eve giden ekipler, camın kırık olduğunu görünce Habibe Paçal'ı arayarak soyulduğunu haber verdi. Paçal'ın, birkaç günlüğüne tatile giden ev sahibinin, “Evime hırsız girmesin, bizim evde kalır mısın?” ricası üzerine geçici süre kendi evinde kalmadığı ve bu sırada soyulduğu belirlendi.

Bu arada, “sokak timi”nin evdeki araştırmaları sırasında, camı kırarak eve giren zanlıların eşyaların tamamını karıştırdıkları, çalacak bir şey bulamayınca sadece evdeki bilgisayarı götürdükleri anlaşıldı. Çalınan bilgisayarın, Habibe Paçal'ın 16 yaşındaki oğlu Oğuzhan Paçal'a hediye edildiği öğrenildi.

Ali Osman Sönmez Lisesinde okuyan ve sınıf birincisi olan Oğuzhan'a, başarısından dolayı bir doktor tarafından hediye edilen bilgisayar, “sokak timi”nce sahibine teslim edildi.

Habibe Paçal, olayın şaşkınlığını yaşadığını belirterek, “Evde yoktuk. Polisten evin soyulduğuna dair haber geldi. İlk başta inanamadım, ama sonra Çarşı Polis Merkezine gittim. Böyle bir olay olmuş. Çocuğumun ve benim haberim yokken olay aydınlatılmış” dedi.

Habibe Paçal, oğlu Oğuzhan'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, ”Sınıfında ve okulunda birinciydi. Bilgisayarı da bu başarısından dolayı bir doktor hediye etti. Zaten evde ondan başka bir şey de yoktu. Hırsızlar da onu almışlar. Zanlıları yakalayan polislerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Zanlıların, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 10:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?