1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Geleceğin desinatörlerine ödül

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği tekstil tasarım desen yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

BUSİAD tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7.'si gerçekleştirilen tekstil tasarım desen yarışmasının sonuçları belli oldu. Kasım 2005'te başlayan ve 145 eserin katıldığı yarışmada seçici kurul, dereceye giren eserleri belirledi. Özellikle genç tasarımcıları ve bu konularda eğitim gören lise ve üniversite öğrencilerini cesaretlendirmek, gelişimlerine katkıda bulunmak için düzenlenen yarışmanın bu yılki teması ise "etnik desenlerin yorumlanması" oldu.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sevgi Yüksel Uzunöz, Nurhan Yeşil, Halim Şensoy; tekstil sektör temsilerinden Canan Sönmez Canik, Abdullah Alçiçek ile BUSİAD'ı temsilen Mehmet Arif Özer, Fehmi Osanmaz'dan oluşan seçici kurul, dereceye giren eserleri seçerken zorlandı.

Yapılan değerlendirme sonunda Müşerref Sümer'in "Kauçuk" rumuzlu eseri birinciliğe, Öznur Gençdoğuş'un "Runzö" rumuzlu eseri ikinciliğe, Seda Aksu'nun "Minerva" rumuzlu eseri ise üçüncülüğe layık görüldü. Hatice Tümtürk'ün "Metal", Cansu Çoker'in "Rüzgar" rumuzlu eserleri ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Kültürpark'taki BUSİAD binasında düzenlenen törende dereceye giren yarışmacılara ödülleri ve plaketleri verildi. Birinci bin 500 YTL, ikinciye bin YTL, üçüncüye ise 750 YTL ödül verildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 12:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?