1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Gıdaların en iyi denetleyicisi,tüketicidir'

Bursa'da, Tüketicileri Koruma Derneği (TÜK-DER) tarafından düzenlenecek olan panel ile gıda güvenliği ve tüketici sağlığı masaya yatırılacak.
 
TÜK-DER Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Genel Başkan Fikri Karagöz, '16 Ekim Dünya Gıda Günü' olması sebebiyle, 14 Ekim de, TÜK-DER ve Nilüfer Yerel Gündem 21 iş birliğiyle 'Gıda güvenliği' paneli düzenleyeceklerini söyledi. Paneli düzenlemedeki hedeflerinin, en temel ihtiyaç olan gıda konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek olduğunu kaydeden Karagöz, "Gıda tüketicinin sağlığını ve güvenliğini doğrudan ilgilendirmektedir. Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmalara göre hastalıkların yüzde 72'si beslenme kaynaklıdır.
Tükettiğimiz gıdalan ne kadar güvenli ve ne kadar denetleniyor? Kullanılan tarım ilaçları ne kadar sağlıklı? Sebze ve meyve üzerinde kalan tarım ilaçları insan sağlığını tehdit ediyor mu? Bu konular panelde enine boyuna ele alınacak" dedi.
 
Dünyada genetiği ile oynanmış ürünlerin başında mısır, soya, patates, domates, prinç, kabak, ay çiçeği gibi genetiği ve türleri değiştirilmiş ürünlerden yapılan gıdalar geldiğini vurgulayan Karagöz, "Genetiği değiştirilmiş ürünlerin sebep olduğu risklerin neler olduğunu bilmiyoruz. Özellikle yaşlı ve çocuklarda meydana gelen alerjik reaksiyonların 3 kat daha fazla artış göstermesinin sebepleri nelerdir? Gıda seçiminde nelere dikkat etmeliyiz? Bu konulardaki soruların hepsi panelde masaya yatıralacak. Kendi sağlıkları ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için, panele katılmalarını istiyorum" diye konuştu.
 
TÜK-DER'in Bursa'da bulunmasının şans olduğunu belirten Karagöz, kendilerinin gerekeni yaptığını ve en iyi denetleyicinin tüketiciler olduğunu sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin katılacağı panel, 14 Ekim Cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?